Huurmoordenaar uit Nieuwegein gepakt in Brazilië

In Brazilië is de voortvluchtige Antilliaan Gerel Lusiano Palm (38) uit Nieuwegein aangehouden. Justitie vermoedt dat hij als huurmoordenaar werkte voor Ridouan T. uit Vianen en Utrechter Saïd R., de twee hoofdrolspelers in het Marengo-proces. Medio april 2020 werd er weer aandacht gevraagd aan de zaak van de voortvluchtige Nieuwegeiner. Hierop kwamen zeven tips binnen. Of hier de gouden tip bij zat is niet bekend gemaakt.

P. wordt verdacht van de liquidatie van Ronald Bakker in 2015. Bakker werkte bij een Spyshop in Nieuwegein en werd bij zijn woning in Huizen doodgeschoten.

Eind januari werd Gerel P. in Nederland bij verstek veroordeeld tot twintig jaar cel voor een dubbele moordpoging bij Noordeloos in 2016. De twee slachtoffers, die hij had opgepikt op de Chilidreef in het Utrechtse Overvecht, overleefden ternauwernood. De Audi van P. werd later uitgebrand teruggevonden in de buurt van hockeyclub Voordaan in Groenekan.

Na de moordpoging in Noordeloos wist P. naar Suriname te vluchten. Daar werd hij in maart 2017 aangehouden. Na twee weken ontsnapte hij nadat hij een bewaker had bedreigd met een wapen.

Rijbewijs gevonden
Eerder besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak wat diverse tips over de verblijfplaats van Palm opleverde. Palm zou in Zuid-Amerika verblijven, maar hij zou na zijn ontsnapping ook mogelijk voor korte tijd in Nederland en Duitsland zijn geweest. Op 15 juni 2018 werd op straat, nabij het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein, een rijbewijs van Palm aangetroffen.

De vuurwapengevaarlijke Gerel P. werd gezocht door Interpol. In 2018 was er een inval op het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein, waarbij hij vermoedelijk werd gezocht. Deze inval vond plaats in de woning van de vrouw van Ridouan Taghi. Volgens media in Brazilië en Suriname is P. nu opgepakt in een appartement in Barra da Tijuca, een voorstad van Rio de Janeiro. In de gevangenis wacht hij op zijn uitlevering aan Nederland.

Gerel P. begon zijn ‘loopbaan’ bij de Bad Boys, een jeugdbende in Nieuwegein. Deze bende hangt vooral rondom het Nijpelsplantsoen in de binnenstad van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren