‘Fietsfoto van de week’

Linda Blankenstein, de drijvende kracht achter de Nieuwegeinse Doortrappen activiteiten en van Nieuwegein Fietst en Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein, vertellen elke week met één Nieuwegeinse fietsfoto met bijschrift wat hen bezighoudt of treft. Deze kunt u wekelijks bekijken op De Digitale Stad Nieuwegein. Vandaag lekker het verkeer tellen vanuit je keukenraam.

Clarion: ‘Hoeveel verkeer gaat er eigenlijk door jouw straat? Zijn het vooral fietsers, auto’s of zwaarder verkeer? Via Telraam kun je met een sensor het verkeer in jouw straat meten. Je krijgt samen met andere lokale verkeerstellers in de provincie Utrecht, beleidsmakers en onderzoekers meer inzicht in verkeer(sgedrag) en leefbaarheid in wijken. Zo wordt duidelijk welke maatregelen kunnen helpen om straten veiliger te maken. Kijk op www.samenmetenutrecht.nl/telraam en doe mee!’

Over Telraam
Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Fietsers, auto’s, vrachtwagens? Laat jouw raam dan meetellen met Telraam!

Hoe werkt Telraam?
Aan mobiliteitsbeleid liggen meestal verkeerstellingen ten grondslag. Innovatieve technieken die bij Telraam worden gebruikt maken het mogelijk dat ook jij als bewoner kunt meedoen met deze verkeerstellingen, makkelijk vanuit jouw eigen straat. De Telraamsensor hang je aan een raam op één van de verdiepingen met vrij uitzicht op de straat. Daarnaast heb je een wifiverbinding nodig en een stopcontact in de buurt.

Om vast te stellen of jou raam geschikt is voor dit experiment zal er een selectie plaatsvinden. Zo is het onder andere belangrijk dat er divers verkeer door je staat komt (auto’s, fietsers, vrachtwagens en voetgangers) en word je bij aanmelding gevraagd om een foto van het uitzicht op de staat vanaf de eerste verdieping aan te leveren. De data die jij en anderen verzamelen met de sensor zijn (anoniem) online te zien via www.telraam.net.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk