Expositie ‘Coulissen’ van kunstenares Sasja Bork in DE KOM

Kunstenares Sasja Bork exposeert met ‘Coulissen: de wereld achter het toneel’ in DE KOM. Sasja Bork schildert al 25 jaar. Ze is opgeleid aan de Academie Minerva te Groningen. Ze woont in Utrecht en heeft daar ook haar atelier. Daarnaast heeft ze een schilderschool in Nieuwegein.

Bork: 
”Als ik een thema ontdek dat me boeit, maak ik daarvan een serie schilderijen. De laatste tijd ben ik geïnspireerd door de theaterwereld en vooral door de acteurs voor en na de show. In de coulissen zijn ze zichzelf en dat moment wil ik vangen. Ik werk in de comedyclub van mijn vriend en bij het Utrecht International Comedy Festival en daar valt het me altijd op dat comedians of spelers in het algemeen een transitie doormaken van off-stage naar on-stage en weer terug na de show. Toen de zalen dicht moesten, de club gesloten en het festival online ging, ben ik volle zalen gaan schilderen. Omdat ik dat zo miste. Niet van op het toneel – ik ben niet zo’n held – maar juist vanuit de coulissen.”

De serie ‘Coulissen’ is natuurlijk uitermate geschikt voor een locatie als DE KOM. Deze is tot en met eind april vrij te bezichtigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk