College streeft naar verbetering luchtkwaliteit Batau

In antwoord op vragen van GroenLinks over de mogelijke gevolgen van de plannen van Minister Peijs om de maximumsnelheid op de A2 ter hoogte van Nieuwegein te verhogen, geeft het College te kennen de zorg van GroenLinks te delen. Door de hogere snelheid wordt de uitstoot van het schadelijke NOx vergroot. En dat ligt al boven de toegestane grens in Batau. De minister heeft nu aangegeven dat verhoging van de maximum snelheid pas kan als de voertuigen schoner en stiller zijn geworden. Ook wil zij om dezelfde reden de maximumsnelheid op de hoofdrijbaan van de A12 ter hoogte van Utrecht/Nieuwegein verlagen van 120 naar 100 km /u en op de parallelbanen van 100 naar 80 km/u.

Vanwege de luchtkwaliteit en de zorg voor de bewoners in Batau gaat het College na of het mogelijk is de maximumsnelheid op de A2 te verlagen van 100 naar 80 km/u ter hoogte van Nieuwegein. Ook gaat de gemeente de luchtkwaliteit in Batau nauwkeurig en regelmatig meten om zonodig in een vroeg stadium maatregelen te kunnen treffen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren