College stelt voortgangsrapportage IBOR vast

Het college stelt de voortgangsrapportage IBOR (Integraal Beheer Openbare Ruimte) vast. In 2002 is deel 1 van de aanbevelingen uit de nota IBOR ingevoerd: groen, grijs en schoon voor de woonwijken. De raad heeft in 2002 voor het invoeren van IBOR 867.000 euro gegeven (waarvan 527.000 incidenteel en 340.000 euro structureel).

De sector stadsbeheer heeft onderzoek laten doen om te meten of het extra geld (het beoogde) resultaat heeft gehad. In maart 2002 is een zogenoemde nulmeting uitgevoerd. Op 60 meetpunten is de kwaliteit van het beheer beoordeeld aan de hand van een scoreformulier. Ook zijn er foto’s gemaakt van deze meetpunten. In de periode vanaf half mei tot half juli 2002 zijn op dezelfde 60 meetpunten vervolgmetingen verricht en foto’s gemaakt. Uit de vervolgmeting blijkt dat op alle vier de hoofdthema’s vooruitgang is geboekt. Deze hoofdthema’s zijn respectievelijk:

1. Schoon Algemeen (zwerfvuil en onkruid); 2. Schoon Beplanting; 3. heel en bruikbaar (grasvelden, beplanting); 4. veilig (o.a. trottoirs). Op grond van de ervaringen zal in 2003 extra aandacht worden besteed aan het verwijderen van onkruid. De voortgangsrapportage gaat ter kennisname naar de commissie RIM (Ruimtelijke Inrichting en Milieu).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk