Burgemeester Frans Backhuijs bij de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben donderdagmiddag 15 oktober op Paleis Noordeinde in Den Haag enkele burgemeesters ontvangen voor een gesprek in het kader van kwetsbare wijken. Onder de burgemeesters bevond zich ook Frans Backhuijs van Nieuwegein. Het gesprek ging over de veiligheid en leefbaarheid van wijken, een belangrijk thema in veel gemeenten.

Burgemeesters Hamming van Zaanstad, Depla van Breda, Lamers van Schiedam, Backhuijs van Nieuwegein, Van Haersma Buma van Leeuwarden en Jorritsma van Eindhoven spraken met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima over de situatie in wijken waar diverse problemen zich concentreren en elkaar versterken, zoals lage arbeidsparticipatie, gebrek aan perspectief, schulden, onderwijsachterstanden, spanningen ‘achter de voordeur’ en criminaliteit. Ook spraken zij over de impact van de uitbraak van het coronavirus op deze wijken en over hoe de gemeenten samen met anderen werken aan verbeteringen en oplossingen.

In Nieuwegein zijn volgens de burgemeester al gevolgen van de coronacrisis te merken op het gebied van criminaliteit. “We zien wat veranderingen op straat met jongeren die wat makkelijker te bereiken zijn door criminelen om zich met verkeerde zaken bezig te houden. De signalen zijn er wel.”

Lelystad en Nieuwegein zijn volgens burgemeester Backhuijs opmerkelijk in het rijtje van gemeenten die het manifest hebben ondertekend. “Wij staan niet zo vaak in dit rijtje. Het gaat vaak over de grote oude steden waar de problematiek speelt. Maar we komen wel tot de ontdekking dat die problemen er ook zijn in de jonge steden. Daarom doen Nieuwegein en Lelystad ook mee met dit manifest.”

‘Dit gesprek is n.a.v. het Manifest dat ook de gemeente Nieuwegein eerder dit jaar heeft ondertekend. Alle onderwerpen uit het Manifest zijn onderwerp van gesprek geweest vandaag’, vertelt burgemeester Frans Backhuijs.

Het bezoek vond plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen ter bestrijding van het Coronavirus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!