‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf.

De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in juli 2022. Een kleine 13 jaar later! De foto’s zijn genomen aan de Graaf Hermanlaan in de wijk Fokkesteeg.

Bert Dijkstra: ‘Deze 2 foto’s zijn in de buurt van de Graaf Hermanlaan gemaakt. Er zijn een flink aantal volwassen bomen weggehaald en daarvoor in de plaats zijn jonge bomen geplant. Wat aantal betreft wel flink wat minder. Ik weet natuurlijk niet hoe deze bomen er over 10 jaar bijstaan, hopelijk met wijde kruinen voor schaduw en meer biodiversiteit.’

‘Persoonlijk vind ik de wildere oeverbegroeiing  in 2022 aantrekkelijker dan de wel heel kort geschoren oevers in 2009 en vooral voor dieren is deze wildere begroeiing veel geschikter. Ik ben benieuwd of het beleid is van de gemeente of dat dit ontsnapt is aan de gemeentelijke controle. Wat vindt u aantrekkelijker om naar te kijken, wat doet het met uw groenbeleving?’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk