Burgemeester Backhuijs bezoekt eerstgeborene in oktober tijdens brandpreventieweken

Op 11 oktober 2018 is Delila Čarkić geboren. Daarmee is Delila de eerste baby die in oktober dit jaar in Nieuwegein is geboren. Oktober is de maand van de brandpreventieweken. Daarom heeft burgemeester Frans Backhuijs samen met preventist André Overeem van de VRU brandweer op 22 oktober bezoek gebracht aan de familie Čarkić. Zij kregen uit de handen van de burgemeester een geboortetas met brandveilige inhoud. Dit jaar wordt er landelijk ingezet op extra voorlichting over brandveiligheid aan kersverse ouders.

De jaarlijkse Brandpreventieweken besteden dit jaar extra aandacht aan de voorlichting over brandveiligheid aan kersverse ouders. Voor hen is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), dus ook bij de brandveiligheid thuis. De informatie die zij van de brandweer en gemeente ontvangen, kan helpen om de brandveiligheid thuis te vergroten. 

Voorbereid zijn helpt 
Bij brand geldt: goed voorbereiden, loont de moeite! Enkele tips om de brandveiligheid thuis te vergroten: 

1. Maak afspraken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie de kinderen onder zijn hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels. 

2. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen, je de binnendeuren moet sluiten. Zo kunnen vuur en rook langer in één ruimte blijven en heb je meer kans om veilig te vluchten en te worden gered. 

3. Rookmelders werken écht. Als je slaapt, werkt jouw neus niet, maar jouw oren wel. Als je werkende en hoorbare rookmelders hebt hangen, kun je bij brand tijdig worden gewaarschuwd. 

Meer informatie 
Met een relatief kleine inspanning kan een omgeving brandveiliger gemaakt worden. Op brandweer.nl/rozewolk staat meer informatie. 

VRU brandweer helpt burgers brandwijzer te worden, aangezien brandveiligheid ieders verantwoordelijkheid is. App vragen naar: 06-12 95 85 99 Of neem dan contact op via telefoonnummer: 088 878 1000 en E-mail: voorlichtingvru@vru.nl

Op de foto de ouders van Delila Čarkić en links burgemeester Backhuijs en rechts preventist André Overeem

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren