Burgemeester adviseert leerlingenraad

leerlingenraad van de Koningin Beatrixschool, locatie Zuilenstein. De school heeft nog niet zo lang een leerlingenraad en dus zijn adviezen van een ervaren bestuurder zeer welkom. De afspraak voor dit gesprek is gemaakt op de Beursvloer, die in november door Samen voor Nieuwegein werd georganiseerd.

De leerlingenraad van de school bestaat uit acht leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. De leerlingen hadden het gesprek goed voorbereid. Voorzitter Rogier uit groep 6 leidde het gesprek. Fenne uit groep 8 maakt de notulen. Op de agenda stonden knelpunten in en om de school en natuurlijk ook tips van de burgemeester over de werkwijze van de leerlingenraad. Natuurlijk was er ook nog wat tijd ingeruimd voor vragen van de verschillende groepen.

De leerlingen spraken met de burgemeester over inrichting van het schoolplein. Er zijn heel veel kinderen die op de fiets komen en er is geen plek voor al die fietsen. Voetballen kan eigenlijk niet meer op het plein. Daarom is de ouderraad in actie gekomen en zij proberen met hulp van bedrijven en gemeente extra fietsenrekken te plaatsen, maar dit loopt niet helemaal soepel.

Burgemeester Backhuijs gaf aan dit soort initiatieven erg te waarderen. ‘’Het is frustrerend als mensen vrijwillig dingen oppakken en dit dan niet helemaal lekker loopt. Ik zal vragen aan de wijkmanager om hierover met de school contact op te nemen’’, aldus de burgemeester. Daarnaast vroegen de kinderen aan de burgemeester of de prullenbakken die op het schoolplein staan ook beschilderd mogen worden. ‘’Ik zal dat nog even nagaan, maar ik zie daarin geen probleem.’’ Het bezoek van de burgemeester werd afgesloten met een korte rondleiding door de school en over het schoolplein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren