Update: Ontploffing zet schuur in de brand aan de Zeusburg

Zondagavond rond 18.50 uur is er een brand ontstaan in een van de schuren van de woningen aan de Zeusburg in de wijk Batau Noord in Nieuwegein. Meerdere brandweer eenheden waren snel ter plekke om de brand te blussen. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. Maar omstanders laten onze redactie weten dat er een ‘knal’ zou zijn afgegaan in de schuur. Of deze was van een scooter of vuurwerk is onbekend. De brand sloeg al gauw metershoog uit de schuur. Omwonenden hebben nog geprobeerd de brand met pannetjes te blussen, maar dat lukte niet.

Getuigen hebben gezien dat er hevig geruzied werd door mensen die getuige waren van het blussen, maar of dat iets met de brand zelf te maken heeft, is onduidelijk.

Indien we meer informatie hebben zullen wij dit hier vermelden. Zo als het er nu uitziet zijn er geen gewonden gevallen. Bewoners van de omringende woningen werden geëvacueerd. De eerste foto’s van de brand ziet u hieronder. De schuur moet als verloren worden beschouwd. De politie doet onderzoek. Later op de avond heeft de brandweer laten weten dat de brand is ontstaan tijdens het sleutelen aan een scooter.

Onze videograaf Michael Simonse maakte bovenstaande videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren