Aanhoudingen in Nieuwegein na poging tot autodiefstal in Rotterdam

Vanochtend rond 05.00 uur heeft de politie vier personen in de wijk Galecop in Nieuwegein gearresteerd. De vier worden verdacht van poging tot diefstal van een Audi RS5 in Rotterdam. Op onze redactie kregen wij vele mailtjes binnen. Bewoners werden wakker van een minuten lang cirkelende helikopter boven hun woning. Ook op onze redactie. De politie laat nu weten dat het ging om bekende personen die vaker auto’s ontvreemden.

In Rotterdam trof de politie eerder die nacht na een melding de Audi midden op straat aan met de ramen geopend. Op het voertuig waren ook veel handafdrukken te zien. De politie vermoedde dat de Audi bij iemand voor de deur was weggeduwd.

Niet veel later wist de politie de eigenaar van de auto te achterhalen. Die reageerde stomverbaasd op het feit dat zijn auto even verderop geparkeerd stond. De eigenaar bleek over goede camerabeelden van de poging tot diefstal te beschikken, waar de daders duidelijk op stonden. Ook de kentekenplaten van hun vluchtauto waren genoteerd.

Daarna kreeg de Rotterdamse politie te horen dat de politie in Utrecht de vluchtauto achtervolgde. De Utrechtse politie kreeg deze auto toevallig in het vizier omdat de bestuurder te hard reed.

In Nieuwegein sloegen de vier verdachten in de wijk Galecop op de vlucht. Met onder meer de hulp van een politiehelikopter konden de verdachten worden gepakt. Ter plaatse bleek ook dat de vluchtauto over gestolen kentekenplaten beschikte. De politie meldt dat de verdachten “geen onbekenden” zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren