Opnieuw wisselstoring: trams Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein vallen uit

Het tramverkeer tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein heeft donderdagavond 15 november jl. weer voor een groot deel platgelegen. Vervoersbedrijf U-OV meldde rond 19.30 uur dat er “geen of weinig” trams reden. Het oponthoud duurde ongeveer een uur.

De oorzaak was een wisselstoring. Reizigers konden als alternatief een bus pakken.

Het was de zoveelste wisselstoring in korte tijd. Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat trams plotseling niet meer kunnen rijden. De reden daarvan is vooralsnog onbekend, zo laat RegioTramUtrecht weten.

500ste vraag- en steungezin aan elkaar gekoppeld in Nieuwegein

De 500ste buurtgezinnen-koppeling vond woensdag 14 november plaats in Nieuwegein. Reden om dit steungezin in het zonnetje te zetten. Oprichter van buurtgezinnen.nl Leontine Bibo en coördinator voor Nieuwegein Atie Wakkee, bezochten samen met wethouder Jan Kuiper het steungezin Lensen. Dit gezin vangt wekelijks een tweeling van vijf op, zodat hun moeder op adem kan komen.

Buurtgezinnen.nl is een landelijk initiatief dat sinds een jaar actief is in Nieuwegein. Leontine Bibo is in 2015 begonnen met een pilot van steungezinnen in 3 gemeenten. Nu zijn er al 40 gemeenten waar de stichting vraag- en steungezinnen aan elkaar koppelt. Coördinator Atie Wakkee zoekt in Nieuwegein voor overbelaste gezinnen een steungezin in de buurt. Een steungezin zorgt ervoor dat een vraaggezin even op adem kan komen en ondersteunt hen bij de opvoeding. Hierdoor kan het vraaggezin weer met nieuwe energie verder.

Nieuwegeins steungezin in het zonnetje gezet
Deze week heeft landelijk de 500e koppeling tussen een steun- en vraaggezin plaatsgevonden door Buurtgezinnen.nl. Atie Wakkee was blij verrast toen zij hoorde dat juist in Nieuwegein door haar de 500e koppeling was gerealiseerd. Om deze gebeurtenis te vieren is op woensdag 14 november een bezoek gebracht aan het betreffende steungezin door Leontine, Atie en wethouder Jan Kuiper. Het steungezin is in het zonnetje gezet met taart, bloemen en een tegoedbon om samen met het vraaggezin te gaan eten bij een pannenkoekenrestaurant in Nieuwegein.

Op de foto staan v.l.n.r.: Jan Kuiper (wethouder jeugd), Leontine Bibo (oprichter van buurtgezinnen.nl), steungezin Lensen, Atie Wakkee (coördinator voor Nieuwegein).


Wethouder Jan Kuiper: “Buurtgezinnen zijn heel gewone gezinnen die een heel buitengewone bijdrage leveren. Zij zijn een gewaardeerde steun in de rug. En ze zijn dat vaak in alle bescheidenheid. Bescheiden doeners. Typisch Nieuwegein. Iets om trots op te zijn!”


Zelf steungezin zijn?
Buurtgezinnen.nl heeft als motto: opvoeden doen we samen. Hiermee willen ze bevorderen dat ouders er minder alleen voor staan in de opvoeding. Wilt u ook iets betekenen voor andere gezinnen in Nieuwegein, of wilt u meer weten over wat het inhoudt om een steungezin te zijn? Stuur een mail naar atie@buurtgezinnen.nl of kijk op www.buurtgezinnen.nl.

Bouw nieuw geautomatiseerd landelijk distributiecentrum Jumbo vordert gestaag

Supermarktconcern Jumbo bouwt in Nieuwegein aan een nieuw geautomatiseerd landelijk distributiecentrum (DC). Met de nieuwbouw wil Jumbo de logistieke kosten als gevolg van het toenemende aantal nieuwe vestigingen beter beheersbaar maken. Consequentie is dat het distributiecentrum in Elst begin 2020 sluit. Inmiddels is de bouw van het DC goed te volgen in Nieuwegein en staat het paalwerk fier overeind op industriegebied De Liesbosch. Jumbo startte begin oktober met de bouw. In 2020 moet het DC in Nieuwegein operationeel zijn.

De bouw van het nieuwe DC in Nieuwegein vordert gestaag

Het nieuwe distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein wordt voorzien van vele slimme, logistieke automatiseringssystemen. Dit zijn de keuzes die Jumbo heeft gemaakt. Een snellere en efficiëntere toelevering van langer houdbare producten. Dat is het doel van het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein.

2 miljoen kratten per week
Automatisering is het sleutelwoord voor het nieuwe dc dat 45.000 vierkante meter groot wordt. Vanuit het nieuwe DC in Nieuwegein bevoorraadt Jumbo alle Jumbo-winkels met een assortiment van 12.000 verschillende droge producten. In dit stadium is het distributiecentrum tijdens piekperiodes berekend op een orderverzamelcapaciteit van 2.000.000 kratten per week.

KCN expositie: ‘aan Alles Komt een Eind’

Met een expositie onder de titel ‘aan Alles Komt een Eind’ nemen de leden van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN) afscheid van hun vertrouwde galerie aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas. Sterk tegenvallende bezoekersaantallen is voor hen aanleiding geweest de galerie medio december af te stoten. Toch willen ze voor de inwoners van Nieuwegein en omstreken nog één keer ‘vlammen’ en hen laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

Ondanks deze sluiting zullen de leden echter gewoon blijven doorgaan met hun passie: het maken van mooie werkencreaties, of het nu schilderijen zijn, beelden, keramiek, foto’s of andere uitingen van kunst. Ook in de toekomst zult u vast en zeker nog van hen horen en zullen hun werken nog in Nieuwegein en verre omstreken te zien zijn, alleen in een andere omgeving.

Deze expositie zal te zien zijn vanaf zaterdag 24 november tot en met zondag 9 december 2018. De galerie is open op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Op zaterdag 24 november om 16.00 uur zal de voorzitter van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein, Henk Satijn, deze laatste ledenexpositie openen.

 

6 leuke cadeaus om te geven

Sinterklaas staat alweer bijna voor de deur, en ook de rendieren zijn al bijna te horen. Of je nu van deze feestelijke avonden geniet met kleine kindjes, of gewoon gezellig met de hele familie surprises organiseert: het is ieder jaar weer een zoektocht naar de juiste, leuke cadeaus. Om het je wat makkelijker te maken hebben we dan ook een lijstje leuke cadeaus voor je samengesteld!

1. Abonnementen
Een uniek cadeau is natuurlijk leuk, maar een praktisch cadeau is toch ook wel ontzettend fijn. Via de Startselect webshop kun je allerlei abonnementen en cadeaukaarten vinden waar de ontvanger van je cadeau ook daadwerkelijk iets mee kan. Of ze nu al maanden verlangen naar een Spotify Premium abonnement, of toch echt voor die Xbox Live kaarten gaan: ze mogen gewoon zelf kiezen!

2. Toffe gadgets
Je ziet ze tegenwoordig overal; en ook in ons mooie Nieuwegein. Gadget winkels zijn nu eenmaal hartstikke hip, en de cadeaus zijn dan ook wel erg leuk. Een drone, een smartwatch of zelfs gewoon een unieke, leuke kurkentrekker. Er zijn maar genoeg gadgets te vinden in allerlei thema’s en prijsklassen: gegarandeerd dat je iets leuks tegenkomt.

3. Tegoedbonnen
Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar het is toch ontzettend leuk om cadeau te doen én vooral om cadeau te krijgen. Maak leuke, originele tegoedbonnen die de ontvanger van je cadeau in kan wisselen voor allerlei zaken. Een lekkere lunch (op jouw kosten natuurlijk), een grote schoonmaak in huis, een avondje bioscoop of een gezellig tapas avondje. Je kan er alle kanten mee op en houdt het ook nog eens lekker persoonlijk.

4. Bioscoop
Altijd leuk, samen naar de bioscoop. Zeker na de laatste uitbreidingen. Bijna alle bioscopen bieden leuke tegoedbonnen aan waarna je ontvanger even kan ontspannen bij een film naar keuze. Zeker leuk nu de kerstdagen eraan komen en de beste films weer op het witte doek te zien zijn.

5. Samengesteld pakket
Of je nu een standaard kerstpakket uitzoekt, inspeelt op de nieuwste trends of zelf een leuk pakketje samenstelt. Hang er een leuk thema aan vast waar zowel jij als de ontvanger mee uit de voeten kunnen. Een duurzaam pakketje gevuld met duurzame oplossingen, een wellnesspakket, of een landenthema met allerlei gerechten, recepten en ingrediënten uit een specifiek land.

6. Dagje weg
Lekker samen een dagje weg is natuurlijk altijd leuk. Of je nu weer eens op bezoek gaat bij Madurodam, geniet van een dagje Efteling of gewoon lekker aan het strand gaat wandelen: een activiteit is altijd leuk om te geven.

PENTekening: ‘Brandweer rukt uit voor stoombadje’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze car-toons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. 

‘Tja je staat te douchen, lekker warm en goed voor de spieren. Dat kan veel stoom geven! Vooral nu het wat kouder wordt en als je het badkamerraampje open hebt gezet kan deze stoom wel eens naar buiten gaan. Dat overkwam ook een oudere bewoner aan de Zwanenburg-straat in Jutphaas. Werklui die even verderop aan het werk waren hoorde een brandalarm afgaan en zagen de stoom aan voor rook. De brandweer werd gebeld en tja ……………. die nam een kijkje in de douche.’   Lees hier meer over dit item.

Schrijf je in voor Streetball Masters Nieuwegein!

SportID organiseert op zaterdag 5 januari een voorronde van Streetball Masters Tour, de 3×3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond.

Mannen en vrouwen, jong en oud, valide en invalide kunnen deelnemen aan Streetball Masters Nieuwegein in de volgende categorieën: MIXU10/13, U15, U18, U23, 23+ en Elite en streetball on wheels. Tijdens dit toernooi kan er ook deelgenomen worden aan de Shooting Challenge. In alle categorieën wordt natuurlijk gestreden om de eer van Nieuwegein en een plaats in de finale, maar zijn ook mooie prijzen te verdienen. Een team bestaat uit 3 of 4 spelers en de inschrijfkosten zijn € 40,- per team. Iedere deelnemer krijgt een Streetball Masters T-shirt als aandenken.

Streetball Masters Nieuwegein begint om 11.00 uur in de sporthal van Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Het is een toffe dag met veel basketball en een super goede DJ. Kijk voor meer informatie en inschrijven op deze website.

Naast het 3 tegen 3 basketball toernooi is er die dag meer te doen. Omdat wij graag willen uitdragen dat sporten voor iedereen is. Naast het basketbal toernooi is er daarom nog een leuk speciallympics event.

Het speciallympics event is een middag waar gezamenlijk bewegen en plezier maken centraal staan, voor degene die het lastig vinden om aan te haken bij de reguliere sport- en beweegactiviteiten. Jong tot oud is van harte welkom. Van 13.00 tot 15.30 uur is er de mogelijkheid om deel te nemen aan rolstoelbasketbal, zelfverdediging, tafeltennis en verschillende spelletjes. Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid om bij het evenement van het 3×3 basketbal in de sporthal ernaast te gaan kijken.

Geslaagde Wijn- en Spijsproeverij op winkelcentrum Galecop

Het was afgelopen dinsdag genieten op winkelcentrum Galecop. Ondernemers Nico van Kesteren en Wim Kastelein van respectievelijk Gall & Gall en De Zaak vol Smaak, hielden hun jaarlijkse Wijn- en Spijsproeverij. Handig zo voor de Kerstdagen om je te oriënteren en te proeven wat je lekker vind bij welk gerecht.

Ruim 200 mensen kwamen op de proeverij af. Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ook te plekke en maakt bovenstaande impressie van de avond.