Katern

Bouw nieuw geautomatiseerd landelijk distributiecentrum Jumbo vordert gestaag

Supermarktconcern Jumbo bouwt in Nieuwegein aan een nieuw geautomatiseerd landelijk distributiecentrum (DC). Met de nieuwbouw wil Jumbo de logistieke kosten als gevolg van het toenemende aantal nieuwe vestigingen beter beheersbaar maken. Consequentie is dat het distributiecentrum in Elst begin 2020 sluit. Inmiddels is de bouw van het DC goed te volgen in Nieuwegein en staat het paalwerk fier overeind op industriegebied De Liesbosch. Jumbo startte begin oktober met de bouw. In 2020 moet het DC in Nieuwegein operationeel zijn.

De bouw van het nieuwe DC in Nieuwegein vordert gestaag

Het nieuwe distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein wordt voorzien van vele slimme, logistieke automatiseringssystemen. Dit zijn de keuzes die Jumbo heeft gemaakt. Een snellere en efficiëntere toelevering van langer houdbare producten. Dat is het doel van het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein.

2 miljoen kratten per week
Automatisering is het sleutelwoord voor het nieuwe dc dat 45.000 vierkante meter groot wordt. Vanuit het nieuwe DC in Nieuwegein bevoorraadt Jumbo alle Jumbo-winkels met een assortiment van 12.000 verschillende droge producten. In dit stadium is het distributiecentrum tijdens piekperiodes berekend op een orderverzamelcapaciteit van 2.000.000 kratten per week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren