500ste vraag- en steungezin aan elkaar gekoppeld in Nieuwegein

De 500ste buurtgezinnen-koppeling vond woensdag 14 november plaats in Nieuwegein. Reden om dit steungezin in het zonnetje te zetten. Oprichter van buurtgezinnen.nl Leontine Bibo en coördinator voor Nieuwegein Atie Wakkee, bezochten samen met wethouder Jan Kuiper het steungezin Lensen. Dit gezin vangt wekelijks een tweeling van vijf op, zodat hun moeder op adem kan komen.

Buurtgezinnen.nl is een landelijk initiatief dat sinds een jaar actief is in Nieuwegein. Leontine Bibo is in 2015 begonnen met een pilot van steungezinnen in 3 gemeenten. Nu zijn er al 40 gemeenten waar de stichting vraag- en steungezinnen aan elkaar koppelt. Coördinator Atie Wakkee zoekt in Nieuwegein voor overbelaste gezinnen een steungezin in de buurt. Een steungezin zorgt ervoor dat een vraaggezin even op adem kan komen en ondersteunt hen bij de opvoeding. Hierdoor kan het vraaggezin weer met nieuwe energie verder.

Nieuwegeins steungezin in het zonnetje gezet
Deze week heeft landelijk de 500e koppeling tussen een steun- en vraaggezin plaatsgevonden door Buurtgezinnen.nl. Atie Wakkee was blij verrast toen zij hoorde dat juist in Nieuwegein door haar de 500e koppeling was gerealiseerd. Om deze gebeurtenis te vieren is op woensdag 14 november een bezoek gebracht aan het betreffende steungezin door Leontine, Atie en wethouder Jan Kuiper. Het steungezin is in het zonnetje gezet met taart, bloemen en een tegoedbon om samen met het vraaggezin te gaan eten bij een pannenkoekenrestaurant in Nieuwegein.

Op de foto staan v.l.n.r.: Jan Kuiper (wethouder jeugd), Leontine Bibo (oprichter van buurtgezinnen.nl), steungezin Lensen, Atie Wakkee (coördinator voor Nieuwegein).


Wethouder Jan Kuiper: “Buurtgezinnen zijn heel gewone gezinnen die een heel buitengewone bijdrage leveren. Zij zijn een gewaardeerde steun in de rug. En ze zijn dat vaak in alle bescheidenheid. Bescheiden doeners. Typisch Nieuwegein. Iets om trots op te zijn!”


Zelf steungezin zijn?
Buurtgezinnen.nl heeft als motto: opvoeden doen we samen. Hiermee willen ze bevorderen dat ouders er minder alleen voor staan in de opvoeding. Wilt u ook iets betekenen voor andere gezinnen in Nieuwegein, of wilt u meer weten over wat het inhoudt om een steungezin te zijn? Stuur een mail naar atie@buurtgezinnen.nl of kijk op www.buurtgezinnen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren