Frituurpan in brand in woonwagenkamp aan de Hofweide

In een huis in het woonwagenkamp in Batau-Noord is vanavond rond 20.35 uur brand uitgebroken. Een frituurpan in de keuken vloog in brand. Eén bewoner heeft rook ingeademd. Hij is voor controle met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Alle bewoners konden snel naar buiten, ook de naastgelegen woningen werden ontruimd.

Het woonwagenkamp is op de Hofweide, aan de Batauweg. Omdat er mogelijk gasflessen in het pand zouden zijn is de brandweer met veel blusmateriaal uitgerukt en schaalde al snel op naar middenbrand. De brandweer heeft de keuken gecontroleerd op doorslag naar het dak. Hier bleek geen geval van te zijn.

Een deel van de Batauweg was afgesloten voor al het verkeer, zodat de brandweer er goed bij kon om te blussen. Rond 21.10 uur kon de brandweer het sein ‘brandmeester’ geven. Stichting Salvage zorgt voor de afhandeling van de brand.

Ondernemer Christ van Loon, een maatschappelijk betrokken ondernemer

Er is de laatste tijd veel gebeurd op het winkelcentrum aan de Nedereindseweg in Jutphaas. De PLUS supermarkt is uitgebreid, Kapsalon Jan van Doorn is verhuisd naar een nieuwe lokatie en naast de PLUS supermarkt is een prachtige drankenzaak gevestigd: ‘Grapes & Bottles.’ Ook aan de achterzijde van het winkelcentrum is niet stilgezeten. De snackbar is een plekje opgeschoven en daar waar de snackbar zat is een prachtig proeflokaal ontstaan van ondernemer Christ van Loon: ‘HapjeDrankje.’

Met dit nieuwe initiatief wil ondernemer Christ van Loon laten zien wat hij al jaren doet;  maatschappelijk ondernemen. In deze kookstudio/proeflokaal wil ondernemer van Loon zijn klanten en buurtbewoners een plek geven waar ze samen kunnen komen en genieten van producten uit zijn winkels. De buurtbewoners zijn blij met het initiatief en zien dat de wijk erop vooruit gaat.

Van Loon: ‘In deze kookstudio gaan we o.a. kookworkshops en wijnproeverijen geven. Hiervoor is onze workshopruimte volledig ingericht. Daarnaast is er ruimte om heel veel leuke dingen te doen waarbij we nog meer het sociale middelpunt van onze wijk willen worden.’

Van Loon laat onze redactie weten: ‘In januari gaan we iets bijzonders doen. Twee avonden gaan we koken voor mensen uit de groep ‘Urgente Noden.’ Deze mensen zijn een avond onze gast en komen verdeeld over twee avonden in onze kookstudio waarbij er per avond ruimte is voor 24 personen. Een kok gaat met ons én vrijwilligers dit bereiden. Ik denk een mooi initiatief richting onze medemens die het minder goed heeft.’

‘De kookstudio HapjeDrankje is alleen open als er ‘iets’ door ons gepland of georganiseerd wordt. Om te kunnen en mogen schenken moeten nog een horecavergunning aangevraagd worden. Dat hebben we natuurlijk netjes gedaan. De kookruimte voldoet aan alle eisen. Zodra de vergunning binnen is gaan we in februari 2018 officieel open.’

Christ van loon is een positief ondernemer en heeft altijd al zijn lokale betrokkenheid laten zien in Nieuwegein. Verleden jaar al ‘Ondernemer van het Jaar’ tijdens de Nieuwegein Awards en met dit nieuwe initiatief wil hij een stapje verder gaan en de mensen meer beleving geven aan de producten die hij o.a. verkoopt in zijn winkels op het winkelcentrum. Van Loon: ‘Hoop dat ik deze leuke ontwikkeling voor ons en onze wijk verder mag uitbreiden.’

HapjeDrankje

Verdachten inbraak in Makadocenter aangehouden met hulp van politiehond

Twee verdachten dachten in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 december aan de politie te kunnen ontkomen na een poging inbraak in het Makadocenter. Dit lukte niet en de twee werden aangehouden.

Rond 04.35 uur meldden oplettende getuigen dat er geprobeerd werd in te breken in een snackbar. Toegesnelde agenten zagen hoe de verdachten wegrenden. Eén van hen rende richting het Nypelsplantsoen en probeerde te ontkomen door een flat in te gaan. Een agent zette de achtervolging in en via het trappenhuis kwamen ze op de vierde verdieping. Daar kon hij hem in de kraag vatten en aanhouden.

Speurneus
De andere verdachte was uit het zicht geraakt. Een politiehond gebruikte zijn speurneus om hem te vinden. Het reukspoor leidde naar een brandgang aan de Werkmanlaan. Daar zagen agenten de verdachte aan een schuttingdeur hangen. Op het aanroepen van de agenten ging hij op de grond zitten en kon worden aangehouden.

Onderzoek
De twee mannen, 20 jaar uit Nieuwegein en 21 jaar uit Woerden, werden meegenomen naar het politiebureau. Bij één van hen werd onder andere een schroevendraaier gevonden. Bij de snackbar bleek geprobeerd de deur open te krijgen wat niet gelukt was. De twee verdachten zitten vast, een nader onderzoek is ingesteld.

Melden werkt!
Door de oplettende getuige kon de politie snel handelen en de verdachten aanhouden. Ziet u iets dat niet pluis is in uw wijk? Bel dan 112! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties maar zeker ook wanneer u getuige bent van een inbraak. Ook als u twijfelt, kunt u het nummer bellen. Iemand is namelijk niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden strafbaar zijn.

Thyras met zijn baasje

Burgemeester Backhuijs start lokale ‘Viering 100 jaar kiesrecht 2017-2019’!

Vandaag, 12 december 2017, om 12.00 uur precies is het één eeuw geleden dat in iedere gemeente in het Koninkrijk der Nederlanden de koninklijke publicatie van de Grondwet werd afgekondigd. Deze afkondiging vond plaats op het bordes, de pui of gewoon voor de deur van het ‘huis der gemeente’. Het kiesrecht is met veel strijd verworven, maar is helaas nog niet vanzelfsprekend. Niet iedereen die dat mag gaat naar de stembus, en in heel veel landen heeft niet iedereen (vrij) kiesrecht. “Goed om bij stil te staan dus,” vindt burgemeester Backhuijs.

We staan tussen 2017 en 2019 extra stil bij de invoering van de evenredige vertegenwoordiging 100 jaar geleden: het algemeen mannenkiesrecht, het passief vrouwenkiesrecht (1917) en het actief kiesrecht voor vrouwen (1919).

Frans Backhuijs: “Als burgemeester draag ik de viering van 100 jaar kiesrecht een warm hart toe. Ik vind het mijn taak om te stimuleren dat onze lokale geschiedenis over het algemeen kiesrecht op diverse wijzen gepresenteerd wordt. Met activiteiten rondom het thema kunnen wij de inwoners van Nieuwegein bewustmaken van dit vrijheidsbeginsel. Een democratie bestaat op vele plaatsen ter wereld niet en stemrecht en vrijheid van meningsuiting zijn geen vanzelfsprekendheden. De gebeurtenis 100 jaar kiesrecht biedt de kans om het voorrecht van even in een democratisch land positief onder de aandacht te brengen.”

Activiteiten
In het hele land vinden activiteiten plaats, zoals theatervoorstellingen, tentoonstellingen, symposia, bijeenkomsten en publicaties. Vrouwenorganisaties hebben een reeks activiteiten op stapel staan, die de betekenis van het vrouwenkiesrecht onder de aandacht brengen. Achtergrondinformatie en een agendaoverzicht van activiteiten is te vinden op https://100jaarkiesrecht.nl

In Nieuwegein is in samenwerking met de Nieuwegeinse erfgoedinstellingen en Het Utrechts Archief een globaal programma ‘Viering 100 jaar Kiesrecht 2017-2019’ vastgesteld.

Activiteiten in Nieuwegein
Tentoonstelling in atrium van Stadshuis Historische Kring/Bibliotheek
Lezing 100 jaar kiesrecht Historische Kring/Bibliotheek
Themanummer Cronyck de Geyn Uitgave van de drie erfgoedinstellingen
Start digitalisering verslagen Gemeente Nieuwegein/Het Utrechts Archief
Dixie-on-tour voor scholieren Gemeente Nieuwegein
Het grote verkiezingsdebat De bibliotheek/De Kom
Verkiezingstour Buurtpleinen Doorslag, Galecop en Batau

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein

Wasmachine oorzaak brand op kinderdagverblijf

Kinderopvang De Vrije Vogels aan de Groenling in de wijk de Doorslag is vanmorgen met spoed ontruimd. Alle kinderen moesten naar buiten omdat er brand was uitgebroken. De brand werd rond 09.15 opgemerkt.

De 50 kinderen en hun begeleiders brachten zichzelf buiten in de sneeuw in veiligheid en zijn in een bijgebouw van de school. De brandweer ontdekte dat binnen een wasmachine in brand was gevlogen.

Het vuur was snel onder controle. De brandweer gaat nog na of de brand is doorgeslagen naar minder zichtbare plaatsen. Stichting Salvage zorgt voor de afhandeling van de brand. Of de kinderen vandaag nog terug kunnen naar de school is onbekend.

De gemeente Nieuwegein laat weten: ‘Alle 50 kinderen zijn inmiddels met bussen naar de dependance van de Vrije Vogels aan de Vlietwal 1 in Nieuwegein gebracht. Er is brand ontstaan in de wasruimte. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft brandmeester gegeven. Ouders van de kinderen kunnen contact opnemen met kinderopvang De Vrije Vogels via het algemene nummer: (030) 604 75 99.’

De flitspalen gaan aan

Binnenkort worden de vier flitspalen die zijn geplaatst in Nieuwegein aangezet. De flitspalen op de kruising Plettenburgerbaan/Perkinsbaan, Weg naar de Poort/Buizerdlaan en A.C. Verhoefweg/Barnsteendrift handhaven op overtredingen van de maximumsnelheid en door rood licht rijden.

De flitspaal op de Symfonielaan/Harmonielaan handhaaft alleen op overtredingen van de maximumsnelheid. Bestuurders die de regels overtreden, krijgen een boete.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten deze flitspalen in Nieuwegein te plaatsen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit gebeurt op verzoek van de gemeente en in overleg met de politie. Op deze locaties rijdt veel verkeer en wordt vaak te snel èn door rood licht gereden. Hierdoor is de kans op ongelukken groot en lopen vooral fietsers een groot veiligheidsrisico. De toegestane snelheid op de kruising op de Symfonielaan en de Weg naar de Poort is 50 km per uur, op de andere twee kruispunten mag maximaal 70 km. per uur gereden worden. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag van gemotoriseerd verkeer en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. De verwachting is dan ook dat de veiligheid op deze locaties verbetert.

De flitspaal aan de A.C. Verhoefweg ter hoogte van de Barnsteendrift

Openingstijden gemeentelijke instellingen rond de feestdagen

De Kerstdagen vallen dit jaar op maandag en dinsdag en nieuwjaarsdag is op een maandag. Dat levert rond die dagen de volgende wijzigingen op in de openingstijden:

Stadshuis
Het Stadshuis, en dus ook de Stadswinkel, is uiteraard gesloten op de Kerst-dagen en op Nieuwjaarsdag. De dagen daar tussenin zijn de openingstijden zoals gebruikelijk.

Natuurkwartier
Het Natuurkwartier is gesloten op Eerste Kerstdag en op nieuwjaarsdag. De Kinderboerderij is op Tweede Kerstdag echter geopend en wel van 10.00-17.00 uur. Het MEC (Milieu Educatie Centrum) is tijdens de Kerstdagen en op nieuwjaarsdag gesloten maar is wel geopend op 27 en 28 december en op 2, 3 en 4 januari van 10.00 -17.00 uur.

Afvalinzameling
Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag haalt de RMN (Reinigingsdienst Midden Nederland) geen afval op. Dat wordt op andere dagen ingehaald. Kijk op www.rmn.nl (of op de RMN-app) om te zien welke dag voor u geldt. U kunt zoeken op postcode en huisnummer. De Blibverts zijn afgesloten van 21 december tot 5 januari. De ondergrondse containers voor papier worden op zaterdag 30 december afgesloten. Ze gaan op 2 januari weer open.

Begraafplaats
Voor het regelen van een uitvaart tijdens de Kerstdagen of op nieuwjaars-dag kunt u terecht bij de medewerkers van begraafplaats Noorderveld, via tel. 06 51 20 51 13. Vergeet niet het aanmeldingsformulier te mailen naar: noorderveld@nieuwegein.nl.

Calamiteiten
Bij calamiteiten of andere spoedeisende zaken kunt u bellen naar 14 030. U wordt dan doorverbonden met de pikettelefoon.

Parkeren auto’s en fietsen
Rondom de feestdagen in december gelden er aangepaste openingstijden voor de parkeerbalie, de fietsenstallingen en de parkeergarages Stadshuis en Theater. Dit overzicht betreft enkel de gewijzigde openingstijden.

Parkeerbalie
• Maandag 25 december gesloten (1e Kerstdag)
• Maandag 1 januari gesloten (Nieuwjaarsdag)

Fietsenstallingen
• Donderdag 21 december: De Snelbinder en P-West open tot 21:30 uur (Kerstmarkt)
• Zaterdag 23 december: De Snelbinder en P-West open tot 21:30 uur (Kerstmarkt)
• Zondag 24 december: alle fietsenstallingen open tot 19:00 uur (Kerstmarkt)
• Maandag 25 december: alle fietsenstallingen gesloten (1e Kerstdag)
• Dinsdag 26 december: De Fietspomp open van 11:00 tot 19:00 uur (2e Kerstdag), De Snelbinder en P-

West open van 11:00 tot 19:00 uur (2e Kerstdag)
• Woensdag 27 december: De Snelbinder en P-West open tot 21:30 uur (Kerstmarkt)
• Donderdag 28 december: De Snelbinder en P-West open tot 21:30 uur (Kerstmarkt)
• Zaterdag 30 december: De Snelbinder en P-West open tot 21:30 uur (Kerstmarkt)
• Zondag 31 december: alle fietsenstallingen open tot 19:00 uur (Oud & Nieuw)
• Maandag 1 januari: alle fietsenstallingen gesloten (Nieuwjaarsdag)

Parkeergarages Stadshuis en Theater
• Zondag 24 december: open van 08:00 tot 19:00 uur (Kerstavond)
• Maandag 25 december: gesloten (1e Kerstdag)
• Dinsdag 26 december: open van 11:00 tot 19:00 uur (2e Kerstdag)
• Zondag 31 december: open van 8:00 tot 19:00 uur (Oud & Nieuw)
• Maandag 1 januari: gesloten (Nieuwjaarsdag)

Parkeergarage Cityplaza
De parkeergarage Cityplaza is dagelijks geopend van 07:00 tot 23:00 uur. Tijdens de feestdagen in december wordt in deze parkeergarage na boven-genoemde eerdere sluitingstijden tot 23 uur gebruik gemaakt van beheer op afstand. De hekken zijn dan gesloten maar u kunt gewoon inrijden.
Uitrijden met een geldig parkeerbewijs kan in alle parkeergarages altijd, dus 24 uur per dag!

Serious Swim & Dive in Merwestein

Op 23 december aanstaande staat zwembad Merwestein in het teken van ‘Serious Swim & Dive.’ Dit jaar wordt voor de vijfde keer geld ingezameld voor het thema van 3FM Serious Request. Dit jaar vraagt 3FM aandacht voor de hereniging van kinderen en ouders. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Het evenement in Merwestein wordt georganiseerd door musQueteer, sportcomplex Merwestein, het Duikhuis, zwemvereniging Aquarijn, Duikteam Loosdrecht, Duikcentrum Loosdrecht en ZwemAnalyse.nl.

De organisatie: ‘Elk jaar slaan wij de handen ineen om geld in te zamelen voor het thema van 3FM Serious Request. Dit jaar is het voor conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen.’

Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis. Op 23 en 24 december organiseert Serious Swim & Dive een 14 uur durende zwem- en duikmarathon om geld in te zamelen voor dit goede doel.

Bij Serious Swim & Dive is er voor iedereen iets te doen; recreatief zwemmen, of in estafettevorm. Individueel, of in een team. Er is zelfs een deel van het bad voor duikers gereserveerd, ook voor als je nog geen duikbrevet hebt!

Wil je ook meedoen en het evenement steunen? Meld je dan aan op deze website. Het evenement begint op zaterdag 23 december aanstaande om 17.00 uur. Het Glazen Huis staat van 18-24 december 2017 in Apeldoorn.

Portret van de week: ‘Wie is daar de ArtistMan in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Willo Schröer.

Arend Bloemink: ‘Een afspraak voor een portretfotosessie met De ArtistMan. Dát klinkt interessant! Dus daarheen op weg. Wanneer deze de deur voor me opent, ontmoet ik een heel ander persoon dan ik dacht te gaan ontmoeten. Want bij een jonge veertiger, van beroep talentmanager, stelde ik me vooraf een rondbuikige, enigszins gladde, strak-in-het-pak-zittende sigarenroker met zware donkere bril en glimmend rode konen voor, kantoorhoudend in een donkere ruimte met aan de wand de door hem gemanagede talenten… ‘

Bloemink: ‘Hoe kan ik me vergissen. Deze talentmanager, De ArtistMan, het Portret Van Deze Week, is een jonge veertiger, casual gekleed in een makkelijk zittende trui, getraind postuur, kortgekapt, brilloos en werkend in een heel lichte woon-werkruimte. Met aan de wand een knalroze neonspreuk. Wat foto’s van aankomende talenten op zijn werktafel. Een MacBook en een kleurrijke kerstversiering daarboven. Een open, onderzoekende, aanhorende blik. Een blik waaruit interesse voor de ander straalt. Een blik die uitnodigt. Daarbij een manier van praten die goed doet, die onderhoudend is. Informatie uitwisselend en tegelijkertijd fotograferend begrijp ik waarom Willo als talentmanager succes heeft in het vinden en begeleiden van talenten voor de toneel-, de film- en de reclamewereld. Willo doet zijn werk overduidelijk met zoveel passie en met zoveel plezier, dat kán alleen maar succesvol zijn.’

‘Uit de grote hoeveelheid foto’s die we maakten, maakte ik een voorselectie. Die stuurde ik vervolgens naar Willo. Eén van die foto’s maakte ik zwart-wit. Kennelijk raakte ik bij Willo daarmee een gevoelige snaar: zwart-wit, dát vindt hij mooi! En dus veranderde ik de uiteindelijk door Willo geselecteerde foto’s, op één na, want die neonspreuk moet toch echt één keer in kleur, in zwart-wit. ‘

Maak middels de antwoorden die Willo Schröer op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader kennis met hem, met zijn passie en met zijn mening over Nieuwegein.

Wie ben je ?
Mijn naam is Willo Schröer. Ik ben 43 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Culemborg, maar woon en werk inmiddels een aantal jaar in Nieuwegein.

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik ben werkzaam als talentmanager. Met mijn eigen bedrijf ArtistMan vertegenwoordig ik creatieve talenten die werkzaam zijn in de wereld van entertainment en media. Ik begeleid de carrières van een selecte groep acteurs en regisseurs, waaronder Davy Eduard King, Miro Kloosterman, Poal Cairo, Nick Golterman, Joosje Duk, Iván López Núñez, Matt Jaems en Dennis Alink.

Ik doe dit werk inmiddels al bijna tien jaar en heb me eerlijk gezegd nog geen moment verveeld. Ik ben er echt dankbaar voor dat ik van mijn grote passie mijn beroep heb kunnen maken. Het fijne van mijn werk is dat het zoveel verschillende facetten heeft. Het ene moment ben je bezig met het onderhandelen van een contract, terwijl je het andere moment met de redactie van RTL Boulevard aan het bellen bent om een interview in te plannen. Of je bedenkt samen met een opdrachtgever een marketingcampagne waarin één van onze artiesten kan schitteren. Het klinkt heel cliché, maar elke dag is anders en biedt nieuwe kansen en uitdagingen.

In de loop der jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd, dat zich ook buiten Nederland bevindt. Ik hou ervan om groots te denken en als je aan acteurs denkt, denk je toch vaak ook snel aan Hollywood. De meeste talenten die bij ArtistMan zitten, hebben ook een letterlijk grenzeloze ambitie.

Mijn vrouw Ratna heeft ook een eigen bedrijf en is werkzaam als communicatieadviseur. Omdat zij veel ervaring heeft als communicatieprofessional en goed kan onderhandelen, heb ik haar gevraagd om ook een aantal talenten van ArtistMan onder haar hoede te nemen. Dat doet ze met veel plezier en succes.
Ons doel is om samen met onze talenten hun dromen te realiseren. In de loop der jaren hebben we daar onze eigen methode voor ontwikkeld, die kortgezegd een combinatie is van drie p’s: proactief, persoonlijk en professioneel.

Doordat wij de volledige zakelijke kant van de carrière van een professionele acteur of regisseur verzorgen, kunnen onze cliënten zich volledig concentreren op het creatieve proces en de ontwikkeling van hun talent. Op de lange termijn wordt hun carrière hierdoor naar een hoger niveau getild. Ons doel is om samen met onze talenten de wereld te veroveren en over een paar jaar vestigingen van ArtistMan te openen in bijvoorbeeld New York en Los Angeles.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
In 2013 ben ik van Culemborg naar Nieuwegein verhuisd, omdat mijn vrouw hier met haar dochter en zoon woonde. We hebben bijna vier jaar in Batau-Noord gewoond en zijn onlangs verhuisd naar Galecop. Ik heb zelf twee dochters, die in het weekend bij ons zijn.

Wat vind je van Nieuwegein ?
Ik vind Nieuwegein een fijne stad om in te wonen. Er is veel groen en er zijn veel plekken waar je kunt wandelen. Ik kom ook graag op CityPlaza voor de winkels of om gezellig met mijn vrouw te lunchen. Ik werk vanuit ons huis in Galecop. Wat ik als zeer prettig ervaar, is de ligging van Nieuwegein in het midden van het land met snelle toegang tot de A2 en A12. Voor mijn werk ben ik veel in Amsterdam, maar reis ik soms ook af naar het zuiden. Dan is Nieuwegein de ideale plek om te wonen.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Omdat het een nog vrij jonge stad is, mis ik soms de knusheid en misschien ook wel de kneuterigheid van een stad als Culemborg. Nieuwegein heeft nog niet echt een eigen identiteit. Of wellicht heb ik die nog niet ontdekt. Hoewel ik de laatste tijd wel heb gemerkt dat als je zelf initiatief neemt, de Nieuwegeiner in principe heel erg open staat voor een gezellig praatje of om een helpende hand te bieden.

Monique Jansen-Magielse wint de prijsvraag op De Digitale Stad Nieuwegein

De afgelopen maand hadden we weer een leuke prijsvraag op De Digitale Stad Nieuwegein. Iedere week kunt u meedoen met één van de prijsvragen en maakt u kans op een leuke prijs. De afgelopen maand hadden we voor onze lezers, in samenwerking met de MediaMarkt Nieuwegein en SONY, een draadloze ‘Over-ear-hoofdtelefoon’ van SONY t.w.v. € 355,-. Iets meer dan 5000 mensen deden mee aan de prijsvraag. De ‘Over-ear-hoofdtelefoon’ ging uiteindelijk naar Monique Jansen-Magielse uit Nieuwegein. Zij kreeg afgelopen zaterdag de prijs uit handen van Edip Yildiz, Verkoopleider bij Media Markt Nieuwegein.

Monique: ‘Ik was zeer verrast. Ik doe met veel prijsvragen mee. Gewoon leuk om te doen. Winnen doe ik bijna nooit maar dit was wel echt een verrassing. Lees pen.nl dagelijks.’

Monique Jansen-Magielse en Edip Yildiz

Deze maand hebben wij weer een prachtige prijs om weg te geven. Zo kunt u twee entreekaarten winnen voor het benefietconcert ‘Make A Smile’ in Theater De Kom.

Met dit benefietconcert hoopt de organisatie bij te kunnen dragen aan de goede werken van Operatie Glimlach. Initiatiefneemster van dit concert is de Nieuwegeinse Laura Hulzebos [19 jaar oud]. Zij is geboren met een dubbelzijdige schisis en weet uit ervaring hoe belangrijk deze medische zorg is. Als ervaringsdeskundige kent zij persoonlijk de impact heel goed van een dergelijke handicap.

Laura verzorgt dit concert samen met muziekvrienden uit Nieuwegein. Er zijn gastoptredens van o.a. Total Loss van Theater Totaal, het Nieuwegeins Symfonie Orkest en Pearl Joan [Pearl Jozefzoon bekend van The Voice of Holland en de musical Dreamgils]. Het motto van het benefietconcert is: ‘Let our smile change their world, As their world changes with a smile.’ Klik hier om naar de prijsvraag te gaan.

Ook een prijsvraag op De Digitale Stad Nieuwegein plaatsen? Neem contact op met onze redactie voor de voorwaarden. Dit kan via redactie@pen.nl.