Wasmachine oorzaak brand op kinderdagverblijf

Kinderopvang De Vrije Vogels aan de Groenling in de wijk de Doorslag is vanmorgen met spoed ontruimd. Alle kinderen moesten naar buiten omdat er brand was uitgebroken. De brand werd rond 09.15 opgemerkt.

De 50 kinderen en hun begeleiders brachten zichzelf buiten in de sneeuw in veiligheid en zijn in een bijgebouw van de school. De brandweer ontdekte dat binnen een wasmachine in brand was gevlogen.

Het vuur was snel onder controle. De brandweer gaat nog na of de brand is doorgeslagen naar minder zichtbare plaatsen. Stichting Salvage zorgt voor de afhandeling van de brand. Of de kinderen vandaag nog terug kunnen naar de school is onbekend.

De gemeente Nieuwegein laat weten: ‘Alle 50 kinderen zijn inmiddels met bussen naar de dependance van de Vrije Vogels aan de Vlietwal 1 in Nieuwegein gebracht. Er is brand ontstaan in de wasruimte. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft brandmeester gegeven. Ouders van de kinderen kunnen contact opnemen met kinderopvang De Vrije Vogels via het algemene nummer: (030) 604 75 99.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren