De flitspalen gaan aan

Binnenkort worden de vier flitspalen die zijn geplaatst in Nieuwegein aangezet. De flitspalen op de kruising Plettenburgerbaan/Perkinsbaan, Weg naar de Poort/Buizerdlaan en A.C. Verhoefweg/Barnsteendrift handhaven op overtredingen van de maximumsnelheid en door rood licht rijden.

De flitspaal op de Symfonielaan/Harmonielaan handhaaft alleen op overtredingen van de maximumsnelheid. Bestuurders die de regels overtreden, krijgen een boete.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten deze flitspalen in Nieuwegein te plaatsen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit gebeurt op verzoek van de gemeente en in overleg met de politie. Op deze locaties rijdt veel verkeer en wordt vaak te snel èn door rood licht gereden. Hierdoor is de kans op ongelukken groot en lopen vooral fietsers een groot veiligheidsrisico. De toegestane snelheid op de kruising op de Symfonielaan en de Weg naar de Poort is 50 km per uur, op de andere twee kruispunten mag maximaal 70 km. per uur gereden worden. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag van gemotoriseerd verkeer en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. De verwachting is dan ook dat de veiligheid op deze locaties verbetert.

De flitspaal aan de A.C. Verhoefweg ter hoogte van de Barnsteendrift

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren