Verdachten inbraak in Makadocenter aangehouden met hulp van politiehond

Twee verdachten dachten in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 december aan de politie te kunnen ontkomen na een poging inbraak in het Makadocenter. Dit lukte niet en de twee werden aangehouden.

Rond 04.35 uur meldden oplettende getuigen dat er geprobeerd werd in te breken in een snackbar. Toegesnelde agenten zagen hoe de verdachten wegrenden. Eén van hen rende richting het Nypelsplantsoen en probeerde te ontkomen door een flat in te gaan. Een agent zette de achtervolging in en via het trappenhuis kwamen ze op de vierde verdieping. Daar kon hij hem in de kraag vatten en aanhouden.

Speurneus
De andere verdachte was uit het zicht geraakt. Een politiehond gebruikte zijn speurneus om hem te vinden. Het reukspoor leidde naar een brandgang aan de Werkmanlaan. Daar zagen agenten de verdachte aan een schuttingdeur hangen. Op het aanroepen van de agenten ging hij op de grond zitten en kon worden aangehouden.

Onderzoek
De twee mannen, 20 jaar uit Nieuwegein en 21 jaar uit Woerden, werden meegenomen naar het politiebureau. Bij één van hen werd onder andere een schroevendraaier gevonden. Bij de snackbar bleek geprobeerd de deur open te krijgen wat niet gelukt was. De twee verdachten zitten vast, een nader onderzoek is ingesteld.

Melden werkt!
Door de oplettende getuige kon de politie snel handelen en de verdachten aanhouden. Ziet u iets dat niet pluis is in uw wijk? Bel dan 112! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties maar zeker ook wanneer u getuige bent van een inbraak. Ook als u twijfelt, kunt u het nummer bellen. Iemand is namelijk niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden strafbaar zijn.

Thyras met zijn baasje

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren