16-jarige Nieuwegeiner moet cel in na steekpartij op tramhalte

Een 16-jarige jongen die vorig jaar op 22 december op de tramhalte in Nieuwegein iemand in zijn nek en rug stak met een mes, moet ongeveer driekwart jaar de cel in. De rechter heeft hem 270 dagen jeugddetentie gegeven.

Afgelopen december ontstond ruzie op de tramhalte aan de Symfonielaan. Het slachtoffer raakte ernstig gewond, maar overleefde het wel. Inmiddels is de jongen redelijk hersteld.

De rechter vindt poging tot doodslag bewezen. ‘Dat het letsel enigszins beperkt is gebleven, leidt niet tot een ander oordeel’, aldus de rechtbank. ‘Als de verdachte het slachtoffer net iets anders had geraakt, had het heel anders kunnen aflopen.’

2 thoughts on “16-jarige Nieuwegeiner moet cel in na steekpartij op tramhalte

  1. Jan Zeddeman

    Deze paar dagen die uitgezeten moeten worden . Maken dit soort gasten alleen maar crimineler. Er gaat nog 30% strafvermindering overheen, dus gewoon een laf strafje.

  2. Linda

    Wat is er gebeurd, waarom heeft hij hem neergestoken? Dit is zo summier toegelicht, dat hoe graag ik het ook wil veroordelen, ik er niets mee kan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren