Terugblik op de begrotingsraad van 6 november

De jaarlijkse vergadering waarin de begroting voor komend jaar wordt vastgesteld, vond dit keer plaats op woensdag 6 november. Na de Algemene Beschouwingen waren er naast de begrotingsstukken 7 wijzigingsvoorstellen (amendementen) en 14 moties te behandelen.

De gemeenteraad stelde de begroting op twee onderdelen gewijzigd vast. Zo werd ingestemd met de bezuinigingsmaatregelen voor 2014. Op initiatief van de collegepartijen werd voor de jaren daarna echter alleen de zoekrichting vastgelegd, maar hiertoe nog niet besloten. Verder besloot de raad dat de bezetting van stembureaus bij verkiezingen door vrijwilligers blijft gebeurden en niet door ambtenaren.

Bij de stemming van de moties was geen meerderheid voor de motie terugkeer van de Stadsdag. Belangrijk punt van overweging was dat de gemeente hierin geen initiatief moet nemen, maar als dat er is, dat wel kan faciliteren. De motie over betaalbaar sporten had evenveel voor- als tegenstemmers en wordt daarom op 27 november opnieuw in stemming gebracht.

Verder stemde de raad in met de overige moties. Deze gingen over het faciliteren van vrijwilligersinitiatieven, buitengewoon opsporingsambtenaren, een levendige stad, internationale samenwerking, overige subsidies, stadslandbouw, zelf de WOZ-waarde kunnen beïnvloeden, verplaatsing van de weekmarkt, de wijken, bezuinigingen sport en N.V. Sportinrichtingen, alsmede het snijden in uitgaven van de raad zelf. De vergadering werd rond 0.45 uur
afgerond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk