Ritsen

Afgelopen week rijdend naar Zeeland was het opeens nodig om te ritsen. Een delicate operatie vooral in het weekend wanneer het minder ervaren deel van de weggebruikers wat vaker aan het stuur zit. Nederlanders zijn niet goed in ritsen. Duitsers ook niet erg. Fransen doen het meestal makkelijker. Maar ja hoe langer de weg en hoe meer files, hoe moeilijker de operatie voor elke Europeaan. Toch is het heel makkelijk. Achter je voorganger aanrijden totdat de weg smaller wordt. Naar rechts of links kijken wie er naast je rijdt. Een beweging maken van gaat u voor, daarna (laten ) invoegen en de ander zwaait even in zijn of haar spiegeltje. Ging u voor dan mag u dat doen! Hoe hard en risicovol is dan de werkelijkheid van twee zogenaamd recht vooruit starende figuren die net doen of ze elkaar niet zien en hun lak, hoge bloeddruk en de woede van hun partner riskeren.

Al ritsend vroeg ik mij af of de collegepartijen en de oppositie soepeltjes ritsend gezamenlijk Nieuwegein Kiest onderuit zouden halen en het college naar het overdoen van hun huiswerk zouden sturen, of dat recht vooruitkijkend en vooral doen of er geen vuiltje aan de lucht is, er afgestevend wordt op een 18 15 situatie; iets waar niemand, zelfs het college niet, echt blij mee zal zijn.

Het vraagt heel veel van de coalitiepartijen. Zij hebben namelijk het plan goedgekeurd en de kwaliteit van de uitwerking laat zien dat het college er vanuit gaat dat men volgzaam vóór zal stemmen. Anders begrijp ik niet hoe er zoveel onnadenkende plannen in één stuk geconcentreerd kunnen worden. Om nu nee te zeggen is een zware verantwoordelijkheid en de vraag is of men dat durft! Of “ja maar” zeggen. Dat kan ook en is in principe niet verkeerd. Als dat goed voorbereid wordt, bestaat er zelfs een kans dat de score voor het college beter wordt dan 18 15! Het zal betekenen dat tenminste een deel van de voorstellen niet doorgaat en een deel van het huiswerk over moet. Het voordeel is dat er dan zeer waarschijnlijk een beter en ook betere begrijpbaar plan naar voren komt. Was het niet de PvdA die al eerder zei: “Moeten we niet eens meekijken?” We vergeven Groen Links haar afwijzende reactie daarop. Zij zullen nu immers wijzer geworden zijn. Het eerste goed nieuws is dat die extra 5000 bomen naar verluidt niet doorgaan! Als metafoor voor wat er verder allemaal niet door moet gaan een goed begin! Nu de rest nog.

Het zal de V.S.P. benieuwen of en hoeveel lakschade er komt!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk