Rijkswaterstaat gaat bomen kappen

Om ruimte te maken voor de aanleg van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal, start Rijkswaterstaat vanaf 1 september a.s. met het kappen van in totaal 742 bomen binnen het projectgebied. Tijdens en na de werkzaamheden aan de 3e kolk en het Lekkanaal worden nieuwe bomen aangeplant.

Er worden alleen bomen gekapt die zich bevinden op plekken waar het Lekkanaal wordt verbreed en waar de 3e sluiskolk komt te liggen, namelijk:
· Langs de Lekdijk Oost en de Liniedijk (Sluispad Noord)
· Op het talud tussen Prinses Beatrixsluis en het Sluispad Zuidzijde.
· In de bocht van de Achterweg.
Het kappen duurt circa 1,5 maand, een deel van de bomen aan de Liniedijk langs het Sluispad Noord wordt, ten behoeve van de vleermuizen, echter pas na 15 oktober gekapt. Voordat een boom wordt gekapt wordt door een ecoloog gekeken of er zich geen nesten of vogels in de boom bevinden. Pas na deze controle mag de boom worden gekapt.

Rijkswaterstaat plant, later in het project, weer nieuwe bomen aan. Dit gebeurt volledig op locaties in de buurt van de sluis en het Lekkanaal. Het aanplanten gebeurt grotendeels na afronding van het project. Achter de nieuwe Liniedijk gebeurt dit al voor april 2017. Dit vanwege de geleidende functie van de bomen als vliegroute voor de vleermuizen in dit gebied.

De werkzaamheden gebeuren overdag en veroorzaken weinig tot geen hinder. In de periode van 1 tot en met 30 september kunnen er, als gevolg van de bomenkap, tijdelijke kortdurende beperkingen voor het verkeer zijn op de Prinses Beatrixsluis, het Sluispad Zuidzijde en de Achterweg. Dit gebeurt buiten de spitstijden (06:00-09:00 uur en 16:30-18:30 uur) en wordt ter plaatse door verkeersregelaars aangegeven en geregeld.

De werkzaamheden starten op 1 september en duren tot en met 2019.

artikel37415-20120827beatrixsluis3967cf

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk