Prijswinnaars ‘Wat kost een uitvaart’ bekend

‘Wat kost een uitvaart.’ Dat was de vraag van een prijsvraag, uitgeschreven op de Vreeswijkse Jaarmarkt in Nieuwegein. De heer en mevrouw Van Haarlem-Blijenberg uit Nieuwegein zijn de gelukkige winnaars van de prijsvraag ‘Wat kost een uitvaart.’ Zij winnen een verzorgd weekendje weg voor twee personen. Afgelopen vrijdag kregen zij uit handen van Wilma van Willegen van Nuvema een cadeaucheque overhandigd. PCB Uitvaartzorg zorgde voor een bijbehorende bos bloemen. Op de Vreeswijkse Jaarmarkt in Nieuwegein had PCB Uitvaartzorg samen met Nuvema Uitvaartverzekeringen een kraam ingericht met zaken die spelen rondom de uitvaart.

De prijsvraag die Nuvema uitschreef heeft een dubbele functie. Ten eerste om overlijden en verdriet uit de taboesfeer te halen. Op deze manier kon men gemakkelijk een gesprekje aanknopen. Ten tweede omdat men meestal geen idee heeft wat een uitvaart kost. Om mee te kunnen doen moest men het juiste bedrag invullen wat vandaag de dag een uitvaart gemiddeld kost. ‘Regelmatig regelen wij een uitvaart voor een familie die erg is teleurgesteld als zij ontdekt dat de overledene onderverzekerd was. Het kan zelfs zo zijn dat niet alles wat men wenst dan daadwerkelijk uitgevoerd kan worden’, zegt Tineke Ouwerkerk van PCB tegen onze redactie.

‘Het is daarom beter om bij leven regelmatig je polis te laten nakijken of je wel voldoende verzekerd bent’, zegt Wilma van Willegen. ‘Nu heb je de keuze nog om het aan te passen. Als Nuvema komen wij bij mensen thuis om gratis hun polis te checken.’

In het PCB Uitvaart InformatieCentrum aan de Dorpsstraat 6 in Nieuwegein (Vreeswijk) kan men op vrijdag 19 oktober en vrijdag 16 november van 10.30-12.30 uur binnenlopen om hun polissen gratis te laten nakijken of zij wel voldoende verzekerd zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk