Katern

Plannen voor toegankelijker fort Jutphaas

Omwonenden, vertegenwoordigers van de scouting, tennisvereniging Rijnhuizen en het wijnfort kwamen met belangstelling op dinsdag 4 oktober jl. langs op de inloopavond over Fort Jutphaas. Zij lieten zich informeren over de plannen voor een toegankelijker Fort Jutphaas. Medewerkers van de gemeente Nieuwegein en de wethouder Johan Gadella lichte in een gesprek de plannen toe.

De bedoeling is dat het fort een toegankelijk park wordt, waar mensen kunnen wandelen, recreëren en verblijven. Het voorstel is om het fort fasegewijs aan te pakken en te starten met het aanleggen van voetpaden, het plaatsen van bankjes en onderhoud aan groen. Er is zicht op een subsidie van de provincie Utrecht waarmee deze fase gefinancierd kan worden. Het streven is om deze fase uit te voeren in 2017.

De 2e fase bestaat uit het aanleggen van een voetgangersbrug aan de noordzijde Fort Jutphaas. Door deze brug kunnen bezoekers van het fort gebruikmaken van de parkeerplaatsen die zich daar bevinden. Hierdoor kan het autoverkeer over de weg Rond ‘t Fort verminderen. Ook zorgt de brug voor een betere toegankelijkheid van het fort. Deze fase wordt gefinancierd vanuit de gebiedsbijdrage Rijnhuizen. De gemeente liet ook de visie zien voor de langere termijn. De noordflank van het fort is bestemd voor sport, spel en ontspanningsmogelijkheden in aansluiting op het gebruik van de scouting. In de zuidflank is juist ruimte voor rust, cultuur en historie. Het college van B&W behandelt binnenkort het uitvoeringsplan voor Fort Jutphaas.

plannenfortjutphaas

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk