Kroningsdag

Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft haar abdicatie aangekondigd en op 30 april zal prins Willem-Alexander beëdigd en ingehuldigd worden. Onze premier Mark Rutte heeft aangeven dat de inhuldiging van koning Willem-Alexander een nationaal volksfeest moet worden. Dit is voor de VVD aanleiding geweest om tijdens de raadsvergadering aan de burgemeester te vragen of Nieuwegein extra activiteiten gaat ondernemen op 30 april. De VVD is zeer tevreden met het antwoord: Nieuwegein gaat extra activiteiten organiseren en er wordt gekeken om samen met de gemeente Vianen een mooie vuurwerkshow te organiseren’ aldus de fractievoorzitter van de VVD in Nieuwegein, Edwin van Straten.

‘De VVD vindt het ook een mooie traditie om bij een troonwisseling in elke gemeente een lindeboom te planten. Zo zijn er Wilhelminabomen uit 1898, Julianabomen uit 1948 en Beatrixbomen uit 1980. Daar komen nu Willem-Alexanderbomen bij. Echter om de lindeboom op het stadsplein te zetten zoals één partij heeft voorgesteld lijkt ons niet verstandig’ geeft van Straten aan.

Ook vind de VVD het een goede traditie om een beeltenis van het regerende staatshoofd in de raadzaal te hebben. De VVD zal daartoe het presidium een verzoek doen of het een schilderij, een foto, een buste of iets anders moet zijn moet nog bezien worden. De VVD vindt het uit respect voor het koningshuis van belang dat er een mooie beeltenis komt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk