Koninginne- en Kroningsdag 2013 Vreeswijk

Zoals bekend wordt op 30 april Prins Willem Alexander gekroond tot Koning van Nederland. Evenals voor iedereen in heel Nederland kwam ook voor Oranjevereniging Vreeswijk de aankondiging van de troonswisseling als een donderslag bij heldere hemel. De Oranjevereniging Vreeswijk begint ruimschoots voor iedere Koninginnedag de voorbereidingen voor het grote feest op 30 april. Zo vroeg al omdat zoveel gedaan moet worden om er een groots feest van te maken, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van de vergunning bij de gemeente, het vastleggen van diverse attracties, marktkramen, diverse muziekgroepen, EHBO, toiletwagens, Reddingsbrigade enzovoort.

Kees Laagland: ‘Toen Koningin Beatrix onverwachts haar aftreden op 30 april aankondigde, werd de Oranjevereniging Vreeswijk en vele andere verenigingen in den lande voor een voldongen feit gesteld, terwijl er al erg veel vastlag. Hoe nu verder met de organisatie van die dag ? Naar een andere dag verplaatsen, was voor de Vreeswijkse vereniging geen optie en heeft besloten om de festiviteiten op 30 april te organiseren, juist om van deze bijzondere dag met elkaar een extra groot en gezellig feest te maken. De verwachting is, dat er velen naar de TV zullen gaan kijken om de gebeurtenissen in Amsterdam te zien, maar dat duurt niet de hele dag. Als vanouds kan iedereen de hele dag terecht in Vreeswijk. Ook de verkoop op de kleedjes, muziek en leuke activiteiten gaan gewoon door.’

Op verschillende plaatsen in het dorp zullen ook TV-beelden en misschien ook een groot scherm te volgen zijn, zodat de troonsafstand en kroning ook te volgen zijn voor de bezoekers. De Oranjevereniging Vreeswijk verwelkomt iedereen dan ook op 30 april van harte om op die bijzondere Koninginne- en Kroningsdag er met elkaar een onvergetelijke dag van te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk