Jan met de Pet: ‘Her en der een beetje asbest!’

Inderdaad hier en daar gaat het fout met asbest. Nu is het Woningcorporatie Mitros die een beetje de fout is ingegaan. Het verhaal is dat men vergeten is om de juiste vergunningen aan te vragen, maar ik geloof dat niet erg, zeker niet van een organisatie zoals Mitros.

Het is toch niet de eerste keer dat ze een sanering uitvoeren en misschien niet altijd met asbest maar wel waarvoor vergunningen aangevraagd moeten worden. Mitros informeert wel de bewoners maar met mijns inziens een verkeerde voorstelling van zaken. Wij hebben een vergunning aangevraagd voor een test voor twee woningen. Die kregen ze maar toen dacht men: weet je wat? We hebben nu een vergunning, dus bouwen maar! (Zouden ze naar onze Bob de bouwer hebben gekeken: Als die een vrij stukje land ziet, denkt die maar aan een ding: Bouwen!)

Maar Mitros laat wel een paar mensen flink in de kou staan door echt direct te stoppen met de werkzaamheden. Met andere woorden: deze hebben nu GEEN voor en achtergevel meer. Lekker nu het weer net aan het omslaan is. Maar ook moeten we de rol van de gemeente hierin niet vergeten: Zij zijn degene die de vergunningen hebben afgegeven dus ook verantwoordelijk. Of is het zo: vergunning afgegeven: bekijken jullie het maar!

Dan zou je denken dat de afdeling Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid toch weleens op zo’n bouwplaats zouden gaan kijken of misschien heet het geen Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid meer en heet het nu: Oeps vergeten, wij niet meer weten!

Ik begin zo langzamerhand te twijfelen aan al die bezuinigingen die het gemeentelijk apparaat heeft moeten door staan. Zouden ze alle deskundige ambtenaren weg hebben gestuurd en de kneusjes over gehouden hebben? Wel met respect naar die ambtenaren die wel goed hun best doen, en ik geloof dat de meeste dat echt wel doen maar ook een speelbal zijn van de willekeur van het management. Want, helaas is het meestal zo dat bij dit soort reorganisaties of bezuinigrondes de verkeerde mensen een schop krijgen en de ‘verkeerde’ mensen blijven zitten.

Wat bedoel je met verkeerde mensen zult u zich afvragen? Nou dat zal ik u vertellen. Volgens mij werken er nu bij de gemeente Nieuwegein een aantal ambtenaren die het niet zo nauw nemen met de waarheid en hun gevoel behoorlijk aanwezig is maar wel achter hun ellebogen. En ja, dit zijn pittige uitspraken maar ik voel en denk dat het zo is. Ik kan het niet bewijzen dus kan ik niemand met naam en toenaam aanwijzen maar misschien komt dat nog.

Maar wat eigenlijk nog veel erger is, is dat de politiek de andere kant op kijkt en net doet of alles de schuld is van het ambtelijk apparaat. Nee dames en heren van de raad en het college: Jullie maken dit mogelijk en zeker het college, zij verdedigd het nog eens een keer met hand en tand.

Wie moet er handhaven: die boa’s, die wel in staat zijn een oud vrouwtje met een kleine hondje te bekeuren die een keuteltje heeft gelegd maar niet een flinke uit de kluiten gewassen vent aan te pakken. Dat die moeten handhaven, sorry, geloof ik niet erg. Maar wie dan wel?

Zullen we eerst beginnen de 33 raadsleden en 5 college leden eens ter verantwoording te roepen? Helaas kan dit pas in 2018. Maar het college kan wel weg voor die tijd dus ……..

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

One thought on “Jan met de Pet: ‘Her en der een beetje asbest!’

  1. René

    Dat zo’n oud vrouwtje een keuteltje legt is al triest genoeg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk