Intensieve dagbehandeling voor psoriasis

Donderdagavond 27 januari 2005 verzorgt het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein een informatiebijeenkomst over psoriasis. De spreker op deze bijeenkomst is dr. Tupker, dermatoloog. Hij zal toelichting geven op het ziektebeeld, de verschijnselen en behandelingsmogelijkheden van deze huidaandoening. Tijdens deze avond is er gelegenheid tot het stellen van vragen en is er een informatiestand aanwezig van de Psoriasis Vereniging Nederland.

Onze huid vernieuwt voortdurend, de oude huidcellen worden vervangen door nieuwe. De hoornlaag (buitenste laag van de opperhuid) bestaat uit hele kleine cellen die langzaam afsterven en afschilferen. Dit is normaal gesproken een proces waar niemand iets van merkt. Bij psoriasis is dit vervangingsproces verstoord. De cellen van de opperhuid vernieuwen zich zeven maal zo snel als bij een normale huid. De huid van gezonde mensen vernieuwt zich in 26 tot 27 dagen, terwijl dat bij psoriasispatiënten in zes tot zeven dagen gebeurt. Door de versnelde groei raakt de huid geïrriteerd en doen zich op de huid kleine ontstekingen voor. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op een nieuwe dagbehandeling in het St. Antonius Ziekenhuis. Bij deze intensieve behandeling wordt acht weken lang , twee maal in de week een combinatie van therapieën en begeleiding aangeboden.

De informatiebijeenkomst begint om 19.45 uur en eindigt om 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. De avond vindt plaats in het Auditorium op de eerste etage van het St. Antonius Ziekenhuis, Koekoekslaan 1 te Nieuwegein. Belangstellenden kunnen zich t/m vrijdag 21 januari a.s. telefonisch opgeven op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 16.30 uur bij de afdeling Patiëntenvoorlichting, telefoon 030 – 609 32 32 of via E-mail.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk