Het zal mij benieuwen

Na een heerlijke zomer gaat het weer los in Nieuwegein, zeker als je de berichten mag geloven dat de coffeeshop weer open gaat. Of is dit een te snelle conclusie?

De Raad van State heeft het bezwaar en beroep wat de eigenaar heeft ingediend gegrond verklaard en de argumenten van de gemeente Nieuwegein verworpen.
De coffeeshop draaide met een, naar nu blijkt, behoorlijke winst. Met andere woorden de aanname van de burgemeester was mijn inziens niet zo slecht. Als je meer verkoopt per dag dan de toegestane voorraad heb je iets uit te leggen. Maar er is in de coffeeshop nooit meer aangetroffen dan de wettelijk toegestande voorraad. Hoe kwam die coffeeshophouder dan aan die omzet?

Onze burgemeester wist dat wel: het zou een criminele organisatie zijn.Maar ook dat heeft de Raad van State verworpen. Volgens diezelfde raad is er niets gevonden dat erop zou wijzen dat de eigenaar welke regel dan ook zou overtreden. Dus nu gaat zich een raar fenomeen zich voordoen: de eigenaar moet zijn vergunning terug krijgen maar die was maar voor een jaar geldig en in 2012 heeft de gemeenteraad besloten geen coffeeshop meer toe te staan in de gemeente.
Dit is nu echt Nederland op zijn smalst: gaan we nu een coffeeshop krijgen die de resterende maanden van zijn vergunning mag gebruiken of is nu de termijn waar binnen dit mocht verstrekken en is het een uitspraak waar de eigenaar niets aan heeft? Of heeft de gemeente Nieuwegein een stevige claim aan haar broek hangen? Ik weet dat dit echt voer is voor juristen en rechtsgeleerden.

En nu mensen gaan we het weer krijgen: dachten we net af te zijn van deze discussie over die coffeeshop gaat het hele circus weet overnieuw beginnen. Op twitter roeren de eerste zich al
De Wild, Monrooij en Bamberg, direct de eerste “verwijten” Monrooij twittert erop los: Was de 0-optie van de CU en het CDA niet de beste optie geweest? Bamberg daar weer overheen: de vertrouwde 1-optie gaf meer rust en geen dealers in het park en en geen drugstaxi? En die de Wild aakt er direct een tranentrekker van: wat erg voor die mensen in Fokkesteeg die de wijk zo bewoonbaar aan het maken zijn.

Maar beste jongens zolang jullie grote broers en zusters het in de Tweede Kamer niet goed hebben geregeld blijft het voor jullie als gemeenteraden en colleges allemaal romelen binnen de marges!!!
Laten we toch eerlijk zijn over het feit dat het onduidelijk is. Het CDA en de CU zijn mordicus tegen en dat is prima maar zorg er dan voor dat het goed geregeld wordt.
De partij van de Arbeid heeft ook het een en ander te regelen want in den lande zijn er diverse burgemeesters die het goed willen regelen maar ook die verzuipen in het politieke gerommel in de marge.
Wie o wie gaat dit nu eens goed regelen? Het CDA en de CU nemen geen deel aan de regering en aan de coalitie in Nieuwegein. Al hoewel de CU in Den Haag nu natuurlijk wel iets kan in ruil voor….
Binnen Den Haag en binnen Nieuwegein kan de P.v.d.A niet zoveel. In Den Haag niet omdat er dan andere “kroonjuwelen” sneuvelen en binnen Nieuwegein omdat ze te klein zijn. Of gaat de SP hier ook een item van maken. Maar het iets grotere (stief)broertje de VVD heeft zijn oordeel al klaar denk ik zomaar: Geen coffeeshop in Nieuwegein.

Het lijkt me politiek een leuk najaar te worden. Ik ben erg benieuwd of de coffeeshop terug komt of niet. En zo ja op de zelfde lokatie of ergens anders en voor hoe lang. Het zal mij benieuwen.

Maar nu ik toch even in de PEN zit wil nog even iets naders kwijt: Ik ben me eerlijk gezegd rot geschrokken over de ongebreidelde bomenkap die in Nieuwegein plaatsvindt. Al die mooie hoge bomen langs de rand van het park in Fokkesteeg zijn weg, langs de trambaan in Wijkersloot worden er veel luiciferhoutjes gemaakt. Waar gaat dit naar toe? Is dit een voorbode voor de kap van al het groen in Nieuwegein omdat het dan goedkoper wordt? Of is hier een ambtenaar op gezet die een hekel aan bomen heeft? Bomen zijn toch de groene longen van een stad? Of is dit een VVD trucje om dadelijk een 6 baans verbindingsweg door Nieuwegein te realiseren? Leg maar neer dat asfalt, bomen staan er toch niet in de weg!

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk