GroenLinks Nieuwegein positief over besluit pand De Luifelstede aan te merken voor statushouders

GroenLinks Nieuwegein positief over besluit pand De Luifelstede aan te merken voor statushouders

Donderdagavond 27 oktober jl. heeft de gemeenteraad besloten dat het leegstaande pand aan de Luifelstede in de binnenstad van Nieuwegein in gebruik kan worden genomen om 100 tot 150 statushouders op te vangen. GroenLinks laat in een reactie weten het positief te vinden dat het college de statushouders die Nieuwegein als woonplaats krijgen toegewezen, versneld huisvesting te bieden in De Luifelstede. GroenLinks: ‘De huisvesting in Zuilenstein is boven verwachting goed verlopen. Door de opvang van statushouders in De Luifelstede kunnen statushouders ook eerder beginnen met hun integratie in de Nieuwegeinse gemeenschap.’

‘De opvang van statushouders in het voormalige verzorgingshuis Zuilenstein is met ondersteuning van vele vrijwilligers en omwonenden goed verlopen. Het is positief dat het college opnieuw initiatief neemt om zo de opvang van statushouders in Nieuwegein mogelijk te maken. De meeste van de toekomstige bewoners hebben een periode van onzekerheid achter de rug en zullen in veel gevallen nog steeds onzekerheid en zorg hebben als het gaat om achtergebleven familie en vrienden in land van herkomst, met daarbij nieuwe vragen hoe zij zinvol werk kunnen vinden om in hun onderhoud te kunnen voorzien en hoe hun kinderen hun weg zullen vinden in de Nieuwegeinse maatschappij. Integratie vraagt iets van nieuwkomers, en van de ontvangende gemeente: die integratie kan alleen slagen als dat in wederkerigheid gaat met de ontvangende gemeenschap, Nieuwegein’ aldus Marieke Schouten, fractievoorzitter van GroenLinks Nieuwegein.

Voor GroenLinks is het belangrijk de voorzieningen in De Luifelstede goed op orde zijn. Dit geldt ook voor de voorzieningen in de omgeving, zoals veilige speelvoorzieningen voor kinderen die komen wonen in De Luifelstede en kinderen uit de wijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk