Geluidsscherm langs A2 weer in brand

Zondagmorgen 29 juni heeft voor de vijfde keer een geluidsscherm langs de A2 in Nieuwegein zuid in brand gestaan. Rond 05.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de brand die snel onder controle was. Omstanders zouden een jongen en een meisje hebben zien weglopen. De politie heeft camerabeelden van Rijkswaterstaat bekeken maar kon niets ontdekken.

De afgelopen tien weken waren de geluidsschermen aan de Zandveldseweg langs de A2 in Nieuwegein zuid al eerder doelwit voor brandstichters. De eerste keer dat vandalen de geluidswal in brand staken, was op vrijdagavond 18 april om 23.00 uur. Meerdere grote kunststofruiten stonden in lichte laaie. De brandweer kon niet voorkomen dat een deel van het scherm verloren ging.

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april rond 03.00 uur sloegen de brandstichters opnieuw toe en weer was er flinke schade. Op woensdagavond 30 april tegen middernacht was het weer raak. Ook nu gingen meerdere kunststofruiten in vlammen op. De vierde keer gebeurde in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei. Rond 04.00 uur sloegen de vandalen toe en stond het geluidsscherm weer in brand.

Opvallend is dat de brandstichtingen meestal in het weekend en één keer in een schoolvakantie plaatsvonden. De politie vermoedt daarom dat het gaat om jeugdige verdachten. Getuigen bij één van de brandstichtingen zagen twee jongens in donkere kleding wegfietsen. De totaalschade bedraagt inmiddels vele tienduizenden euro’s. Zodra bekend is wie de daders zijn, wordt de schade verhaald op hem/hen of op hun ouders in het geval van minderjarigheid.

De politie zoekt getuigen van de brandstichtingen en natuurlijk ook de daders. U kunt helpen door informatie door te geven via de opsporingstiplijn 0800-6070 of naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk