De finales van het Nieuwegeinse Schoolvoetbal

Afgelopen woensdag werden de finales gehouden van het Schoolvoetbal Toernooi in Nieuwegein. Het mooie weer was een garantie voor plezier en leuk voetbal. De beste 8 teams van vorige week (voornamelijk bestaande uit 11 jongens met wissels) gingen strijden voor de beker evenals 17 meisjes teams bestaande uit 7 speelsters plus wissels. De scheidsrechters, leerlingen van het Anna van Rijn College, en de EHBO hadden het rustig. Spanning was er volop.

Veel supporters waren aanwezig op het terrein van Geinoord en Vreeswijk. Bij de ‘jongens’ teams ging het in de finale tussen Vronestein en Lucas Batau1. Pas na penalty’s won Vronestein. Vreugde uitingen bij de winnaars maar ook tranen bij de verliezers waren het gevolg. De Mauritsschool won de 3e prijs tegen Lucas Galecop1. Lucas Galecop1 bleek wel het sportiefste team te zijn en kreeg de beker behorende bij de ‘Sportiviteitprijs.’

Bij de meisjes werd de Schouw2 met overmacht kampioen, gevolgd door Lucas Batau en de Mauritsschool. De Toonladder Zuilenstein werd eervol 4e. Lucas Batau kreeg ook de sportiviteitprijs.

De bekers aan de jongens werden uitgereikt door Mevrouw Renee Blom, de wethouder Sport van de gemeente Nieuwegein. Majid Grandi van Pizza Grandi, een van de belangrijkste sponsoren, deelde de bekers aan de meisjesteams uit, terwijl de ‘baas’ van de scheidsrechters van het Anna van Rijn, Michiel Emmen, de sportiviteitprijzen uitdeelde. Na afloop werd er nog veel nagepraat en geconcludeerd dat het Schoolvoetbal in 2015 zeker weer gaat plaatsvinden.