Katern

Afsluiting karpercompetitie bij De Vaart-Poscar

Zaterdag 13 december j.l. werd de karpercompetitie van visvereniging De Vaart-Poscar uit Nieuwegein afgesloten met de prijsuitreiking en een gezellig etentje voor de deelnemers, die dit seizoen 10 wedstrijden hadden gevist. Deze wedstrijden werden deels in de singels in en rondom Nieuwegein gehouden, maar ook in groter water in Woerden, Beusichem en Maurik.

Het vangen van deze zware vissen, die vooral erg slim zijn, is het gunstigst in de late avond en vroege ochtenduren, waarbij de vissers de nacht doorbrengen in kleine tentjes, die vrij geriefelijk zijn ingericht. De onderlinge contacten en wedstrijdervaring zijn daarbij van groot belang, ook de speciale hengeluitrusting kan van doorslaggevende betekenis zijn.

Dit seizoen mocht Nick Waltz de beker voor het beste resultaat in ontvangst nemen, hij wist drie karpers te vangen met een totaalgewicht van 21 kilo. De tweede plaats was voor Jørgen van Straten, die twee vissen ving met een totaalgewicht van 17 kilo. Scot Simonis werd derde met één vis van 11,5 kilo. Voor de koppelwedstrijden bleek Jørgen van Straten het beste resultaat te hebben gehaald met 17 kilo, waarvoor hij de Karperbokaal in ontvangst mocht nemen.

In april start de karpercompetitie voor het seizoen 2016, waarvoor alle karpervissers kunnen inschrijven. Aanmelding daarvoor kan bij S. Premchand, telefoon: 06-21490026.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk