Zeven medewerkers en één patiënt positief getest op het Coronavirus in het Sint Antonius Ziekenhuis

Alle patiënten en alle medewerkers van verpleegafdeling (vaat)chirurgie van het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn inmiddels getest, ongeacht of zij klachten hadden of niet. ‘We wachten nog op een aantal uitslagen, maar tot nu toe zijn in totaal zeven medewerkers en één patiënt positief bevondenen’ aldus het ziekenhuis in een reactie op de eerdere mededeling dat vijf medewerkers van de afdeling Chirurgie (F3) positief waren getest op het Coronavirus.

Op een deel van de afdeling kunnen vanaf vandaag dinsdag 22 september weer patiënten worden opgenomen. Een ander deel blijft nog afgeschermd, omdat patiënten die daar verblijven en negatief zijn getest, de incubatieperiode nog moeten afwachten. Daar blijven aangescherpte hygiënemaatregelen gelden.

Patiënten die op de afdeling hebben gelegen maar eerder ontslagen zijn, zijn allemaal gebeld om hen te informeren en alert te zijn op mogelijke klachten.

In totaal zijn zeven medewerkers van het ziekenhuis in Nieuwegein en één patiënt positief getest op het Coronavirus. Er wordt extra gelet op de naleving van de algemene hygiënemaatregelen zoals handhygiëne en gelden er momenteel extra maatregelen op de afdeling: alle medewerkers die de F3 betreden en alle bezoekers van de F3 moeten een chirurgisch mond-neusmasker dragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren