Woningbrand aan de Kruyderlaan en het Thorbeckepark

Zaterdagavond rond 23.30 uur heeft er een brandje gewoed in een woning aan de Kruyderlaan in Nieuwegein. De brandweer was snel ter plaatse en heeft een bewoner uit de woning kunnen halen. Deze is overgedragen met onbekend letsel aan het ambulance personeel. Het zou gaan om een verwarde vrouw. De politie, die als eerste aanwezig was, kon de woning niet in omdat de voordeur op slot zat. Uiteindelijk heeft de brandweer de voordeur geforceerd zodat zij de woning in konden.

Salvage heeft na het vrijgeven van de woning het pand geventileerd en zal zorg dragen voor de schadeafhandeling. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend maar was snel geblust. Onze videograaf Michael Simonse was ter plekke en maakt bovenstaand videoverslag.

Na de brand op de Kruyderlaan kon de eenheid gelijk door naar het Thorbeckepark in de wijk Galecop. Daar was rond 00.15 uur eveneens een melding van een brand. Omdat het ging om een brand in een appartementencomplex werd deze snel opgeschaald naar middelbrand. Ook eenheden uit Utrecht kwamen ter plaatse waaronder een ladderwagen. Ter plekke bleek al snel dat het hier om loos alarm ging. De brandweer kon na een kort onderzoek weer terug naar de kazerne.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk