Gebr. de Koning gaan Streektransferium bouwen

Het ontwerp en de realisatie van het Streektransferium Linieland is gegund aan aannemingsbedrijf Gebr. De Koning BV uit Papendrecht. Het Streektransferium komt aan de A27 bij de aansluiting Nieuwegein. Het wordt voor toeristen en andere bezoekers dé toegangspoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk.

Op 28 maart jl. startte de gemeente Houten een aanbesteding, waarbij drie partijen zijn uitgenodigd om te komen met een inschrijving voor het ontwerpen, bouwen en beheren van het streektransferium Linieland. Aannemingsbedrijf Gebr. De Koning uit Papendrecht kwam, met een ontwerp van IPV-Delft, bij de beoordeling van de inschrijvingen als winnaar uit de bus en krijgt daarom de opdracht. Hun ontwerp onderscheidt zich door slankheid en transparantie. Het past goed bij het omringende landschap. Ook de zorgvuldig ontworpen verlichting is opvallend.

Etalage voor de streek Het streektransferium zal vanaf medio 2014 de ‘etalage’ voor de omliggende streek worden. Hajé Restaurants gaat het exploiteren. Zij gaan zoveel mogelijk werken met producten uit de regio en stelt agrariërs in de gelegenheid om hun producten aan te bieden. Passanten en toeristen parkeren hun auto langs de snelweg bij het transferium om vervolgens het aangrenzende landelijke gebied te voet, op de fiets of per kano te verkennen. Het streektransferium wil op deze manier bijdragen aan de versterking van de regionale economie, het milieu en het landschap.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren