Wonen voor iedereen

De gemeenteraad heeft op 23 april 2020 met drie voorstellen ingestemd om op verschillende locaties in Nieuwegein woningbouw mogelijk te maken. In de wijk Jutphaas-Wijkersloot worden sociale huurwoningen voor senioren gebouwd. Daarnaast wordt een mix van koopwoningen en sociale en middeldure huurwoningen in de wijk Galecop voorzien. En de eerste initiatiefnemers in City krijgen de kans om aan de Zuidstedeweg vrije sector huur- en koopwoningen te ontwikkelen. De  raadsvergadering kunt u hier geheel terugzien.

Seniorenwoningen in Jutphaas-Wijkersloot
Woningcorporatie Mitros heeft een aanvraag ingediend om langs de Hildo Kropstraat sociale huurwoningen te mogen bouwen. Het plan omvat in totaal 40 appartementen voor senioren. Voor de huidige bewoners van de wijk en daarna voor alle Nieuwegeiners wordt eenmalig, bij de eerste toewijzing, voorrang verleend. De PvdA is blij met dit plan. “Op deze manier kunnen ouderen in hun eigen wijk blijven wonen. Sociale contacten blijven bestaan en bekende voorzieningen zijn dichtbij huis. Een vertrouwde omgeving is ontzettend belangrijk om fijn te wonen”, zegt raadslid Vincent van Esch.

Mix van woningen in Galecop
De gemeente gaat een samenwerking met de Stichting Altrecht aan om gezamenlijk te werken aan de geplande woningbouw aan de Rembrandthage en omgeving. Het programma bestaat uit 84 woningen. Dit zijn koopwoningen en sociale en middeldure huurwoningen. Ook wordt de openbare ruimte deels heringericht. Van Esch: “Nieuwegeiners wachten meer dan 10 jaar op een sociale huurwoning. Dat kan écht niet! Maar ook betaalbare huurwoningen in de vrije sector en koopwoningen zijn hard nodig. Ook voor de doorstroming. In dit plan komt alles samen.”

Wonen in een duurzaam City
Twee initiatiefnemers willen aan de Zuidstedeweg, ter hoogte van de loopbrug naar de wijk Doorslag, ruim 450 woningen bouwen. Dit zullen appartementen worden in de vrije sector. Er worden hoge eisen gesteld als het gaat om duurzaam bouwen. En het aantal parkeerplekken per woning is verlaagd. Van Esch is heel tevreden met die ambities. “City is dé plek om de parkeernorm laag te houden. In de toekomst kunnen inwoners van de binnenstad gebruik maken van vernieuwd openbaar vervoer. En het autobezit zal gaan afnemen. We bouwen aan een duurzame toekomst”, aldus de PvdA’er.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren