Altrecht en gemeente Nieuwegein gaan samen woningbouw laten ontwikkelen

Zorgorganisatie Altrecht en de gemeente Nieuwegein gaan samen woningbouw laten ontwikkelen op de stukken grond langs de Rembrandthage, Pieter van Laerhage en Galecopperdijk. Afgelopen week werd dit officieel en ondertekenden zij een overeenkomst. Stichting Altrecht en de gemeente Nieuwegein hielden in september vorig jaar een inloopavond over de nieuwbouwplannen op deze locatie in de wijk Galecop.

Ontwikkelen woningbouw
De locatie van zorgorganisatie Altrecht aan de Rembrandthage gaat in de toekomst sluiten. Altrecht en de gemeente gaan de vrijkomende locatie samen met de gemeentelijke percelen langs de Rembrandthage, Pieter van Laerhage en Galecopperdijk ontwikkelen voor woningbouw. Hans Adriani, wethouder gemeente Nieuwegein, en Lex de Grunt, bestuurder Altrecht, ondertekenden afgelopen week een overeenkomst en maakten daarmee de samenwerking officieel.

Kansrijke woningbouwlocatie
Tot enkele jaren terug waren deze stukken grond bestemd voor een hoogwaardig openbaar vervoerlijn naar Papendorp in Utrecht. Deze lijn wordt niet gerealiseerd. In het Woningbouwprogramma Nieuwegein 2030 is de locatie Altrecht e.o. aangemerkt als kansrijke woningbouwlocatie. Dat geeft invulling aan de gemeentelijke woningbouwopgave van 5.000 woningen in de stad.

Ontwikkelaar woningbouw
De volgende stap is het kiezen van een ontwikkelaar die de woningbouw gaat ontwikkelen. Dit gebeurt na de zomervakantie. De voorbereiding hiervoor is inmiddels gestart. De beoogde ontwikkeling voorziet in de realisering van 84 woningen, bestaande uit minimaal 40 sociale huurappartementen, 13 middeldure huurappartementen en daarnaast 31 rij-, tweekappers en vrijstaande woningen in de koopsector.

De lokatie in Galecop

One thought on “Altrecht en gemeente Nieuwegein gaan samen woningbouw laten ontwikkelen

  1. Linda

    Bijna 50% sociale huur……en dan ook nog eens appartementen. Soort van mini-Overvecht dus. Waarom blijven de betrokken bestuurders dezelfde waanzin toepassen? Wat dacht je van 25 ruime eengezinswoningen? 2 vrije sector huur, 3 sociale huur en de rest koop met zelfbewoningsplicht? 5 met voorrang voor leraren. 5 met voorrang voor zusters. Rest (10 dus) met voorrang voor geboren nieuwegeiners. Max koopprijs 200.000 euro. Eigen parkeerplaats en ruime achtertuin. Zet toch eens een keer wat fatsoenlijks neer!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren