Intocht Sinterklaas in Vreeswijk met …… Zwarte Pieten

Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas weer in het land zijn en in Vreeswijk zijn intocht maken. Dit zal ook dit jaar weer op een feestelijke manier gebeuren. Iedereen, groot en klein, wordt uitgenodigd om bij de intocht aanwezig te zijn en de goedheiligman met zijn Pieten te verwelkomen. De hele middag van 12.00 uur tot 17.00 uur zijn er diverse kinderactiviteiten. De Sint zal rond 14.00 uur aankomen in de Oude Sluis om daarna een rijtoer te maken in een oude T-Ford. Het paard zal dit jaar op stal blijven.

Aan de organisatie stelden wij de vraag hoe Zwarte Piet eruit zal zien tijdens de intocht. Een landelijke discussie die al een tijdje loopt. Koos Hofs van de organisatie: ‘De discussie Zwarte Piet is een lastige. We zullen de gulden middenweg nemen. Dat betekent dat we zowel Veeg Pieten als Zwarte Pieten zullen inzetten bij de intocht in Vreeswijk. Geen gekleurde- of stroopwafel Pieten, dat is gekkenwerk. Veel van de mensen die als Piet verkleed gaan hebben nadrukkelijk laten weten dat ze niet willen afwijken van hoe het was. Wij als organisatie kunnen ze niet dwingen om niet als Zwarte Piet te gaan want dan houden we geen Piet meer over tijdens de intocht.’

Sinterklaas zelf heeft ons al laten weten dat, tijdens de viering van zijn verjaardag bij de Scouting, hij alleen Zwarte Pieten zal meenemen. Sinterklaas zal zaterdag 12 november verwelkomd worden door burgemeester Frans Backhuijs in Vreeswijk. Aan de wal is veel muziek en op het water vindt veel spektakel plaats.

artikel38198-20121117sinterklaas5338p

One thought on “Intocht Sinterklaas in Vreeswijk met …… Zwarte Pieten

  1. John

    Zo jammer “roetveegpieten” nooit verwacht dat zelfs Vreeswijk daar aan toe zou geven???
    Voor mij dus GEEN intocht meer in Vreeswijk!!!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk