Jan met de Pet: ‘Welkom, welkom voor iedereen’

Jan met de Pet (1963) is inwoner van Nieuwegein en geïnteresseerd in de politiek. Hij zal voor u de Nieuwegeinse politiek inzichtelijk maken door het kaf van het koren te scheiden. Onbevangen, rücksichtslos en zonder belangen krijgt u de waarheid en niets dan de waarheid zonder aanziens des persoons of partij.

Als tiener heeft ‘Jan met de Pet’ zich al geïnteresseerd in politiek. Nu hij ouder is, en werkt als analist bij een groot bedrijf, houdt hij ervan om dingen te vergelijken want, waar liggen nu de verschillen.

Jan met de Pet: ‘Wat bedoel ik hiermee zult u zich afvragen? Nou, dat is simpel. Een ieder die bedreigd wordt om politieke, geloofsovertuiging en of geaardheid moet door ons worden opgevangen zodat zij zich veilig voelen en hun leven kunnen leven zoals zij dit willen. Al die mensen die nu overal in Nederland amok lopen te maken kunnen zich totaal niet voorstellen wat het is om zo in je eigen land te moeten (over)leven. Zij kunnen niet naar een bijeenkomst en hun mond opentrekken zoals men hier doet. Denk daar eens over na voordat je begint te praten over mensen die moeten vluchten.’

‘Zeker die mensen die menen hun woord kracht te moeten geven door fysiek in de fout te gaan of burgemeesters en andere politieke gezagsdragers te moeten bedreigen. Voor mij zijn dat een stelletje onbenullen want wij weten toch ook dat wij in een democratische samenleving wonen waarin de helft +1 de koers bepalen? Je kan niet altijd en overal maar denken dat je er maar flink wat agressie tegen aangooit dat je dan je zin krijgt.’ Klik hier om naar de column te gaan van deze week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren