Wisselexposities museum Warsenhoeck

Velen weten het niet, maar het museum Warsenhoeck heeft de beschikking over een echte en niet al te grote expositieruimte op de hooilzolder. Onlangs heeft er een wisseling in de exposities plaatsgevonden. Museum Warsenhoeck kunt u vinden binnen het natuurkwartier aan de Geinoord in Park Oudegein. Openingstijden zijn woens-, zater- en zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Op dit moment exposeren er 3 kunstenaars van zeer uitlopende aard en techniek. Zo exposeert Sybolt Engelsma volgens het principe ‘Less is more’ Zijn foto’s zijn hoofdzakelijk zwart/wit of niet uitbundig van kleur omdat kleur vaak kan afleiden. Om de stedelijke omgeving meer drama te geven isoleert hij de mens in zijn natuurlijke leefgebied. De opgeroepen emoties zijn voor ieder verschillend, maar herkenbaar. Het getoonde architectonische werk is van zeer abstract naar dynamisch.

De 2de exposant is de kunstschilder Herman Schalken. Dit keer geeft hij u een blik binnen zijn fotografisch werk dat een en al kleur is. Soms direct herkenbaar en soms is het aan u de taak om delen van Nieuwegein in zijn werk te herkennen. U ziet enkele voorbeelden van zijn fotokunst zoals bloemen, abstract en architectuur.

Totaal afwijkend van de twee foto-exposities zijn drie werken van Kim Houtzager. Zij heeft drie grote digitaal getekende werken hangen die op canvas zijn afgedrukt. Haar werk wordt steeds meer gecatagoriseerd in magisch realisme.Voor iemand van haar leeftijd is dat een groot compliment.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk