‘Wie maakt daar video’s in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Jos van Vogelpoel.

Arend Bloemink: ’Er werkt sinds kort een nieuwe videograaf voor pen.nl. Alle reden dus om nader met hem, middels het Portret Van De Week, kennis te maken. Daar het weer ons op het moment van fotograferen in de steek laat, spreken Jos en ik af in het atrium van het Stadshuis. Deze lokatie spreekt Jos zeer aan vanwege de vormen, het licht, de uitstraling. En natuurlijk ook omdat hij jarenlang de gemeente Nieuwegein als werkgever heeft gehad. Naast zijn werkzaamheden voor de gemeente heeft Jos zich verdiept in de videografie. En zo komt het dat Jos van Vogelpoel al enige tijd een alom gewaardeerd huwelijks-videograaf is. En nu dus ook als videograaf werkzaam voor pen.nl en daarmee een van mijn collega’s.’

Maak nader kennis met onze nieuwe collega, lees hieronder wat Jos van Nieuwegein vindt wanneer hij de vijf (altijd dezelfde) vragen beantwoordt.

Wie ben je ? Jos van Vogelpoel

Wat doe je in het dagelijks leven ? Gepensioneerd, maar actief als videograaf, maak geregeld videoreportages van huwelijken, feesten etc. En nu ook voor De Digitale Stad Nieuwegein. Verder sta ik open voor vrijwilligerswerk als het op mijn pad komt. Zit ook in het wijkoverleg Galecop. Ik Jos vind  het belangrijk om mee te praten omdat het woongenot verder gaat als je woning, het moet ook prettig zijn om in je wijk te wonen. Zo organiseert het wijkoverleg diverse activiteiten
zoals onlangs de zeer geslaagde Nieuwjaarsreceptie, en er staan meer activiteiten op de rol.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ? Vanaf 1969

Wat vind je van Nieuwegein ? Ben best tevreden, vooral over de wijk Galecop en dat het zo lekker dichtbij Utrecht is. Vanaf mijn adres sta ik na 8 km (met de fiets) onder de Domtoren. Ook ben ik heel tevreden met het centrum van Nieuwegein. Het marktplein is een soort huiskamer van Nieuwegein. Het Stadshuis vind ik geweldig, juist omdat het lijkt op een warenhuis waar je zomaar in kan lopen, alleen mis ik de roltrappen. Glimlach, er zijn nu plannen voor het Atrium, de benedenverdieping van het Stadshuis, dat zou de zelfde uitstraling moeten krijgen als het marktplein.

Wat kan er beter in Nieuwegein ? Groen en het onderhoud daarvan. Dat is iets wat altijd beter kan. Verder zeer strenge controle op het op straat gooien van afval. Daar mag een hoge boete op staan of een middag verplicht mee helpen opruimen. Het is toch te gek dat men zijn lege blikje op straat gooit, en dat een ander dat dan op moet rapen.

Het bestrijden van vandalisme. In onze wijk Galecop is de kerstboom op het winkelplein afgeschaft omdat de boom ieder jaar vernield werd. Alle aandacht voor hangjongeren. Ik gun ze van harte hun gezelligheid maar ze moeten leren beseffen dat het daarbij niet moet leiden tot het verpesten van het woongenot van bewoners in de omgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren