Wethouder Nieuwegein doet aangifte wegens bedreiging

Wethouder Marieke Schouten (GroenLinks) doet aangifte wegens bedreiging en intimidatie. De bedreiging is anoniem gedaan op het huisadres van de wethouder en houdt verband met de verkenning InnBetween. Een woonvorm waarin statushouders, jongeren met een lichte hulpvraag en inwoners van Nieuwegein elkaar ondersteuning bieden. Voor het realiseren hiervan, heeft de gemeenteraad recent een besluit genomen.

‘Mensen mogen altijd kritiek hebben of het ergens oneens over zijn. Ze mogen ook met recht boos zijn. Maar bij bedreigingen wordt er een belangrijke norm overschreden en doen we aangifte. Het is van belang dat we op een veilige manier ons werk kunnen doen’, aldus Marijke van Beukering, burgemeester Nieuwegein. De gemeente maakt niet bekend waaruit de bedreiging en intimidatie hebben bestaan.

“Juist wanneer je het oneens bent met elkaar, is een dialoog tussen beide van belang”, zegt wethouder Schouten. “Alleen dan kan ik er ook iets mee doen. Dat lukt zo niet. Daarnaast betreft het een anonieme dreiging over een onderwerp waarbij het gaat om het huisvesten van onze inwoners. Ik vind dat geen recht doen aan het besluit dat de gemeenteraad heeft genomen. Als bestuurder werk ik in belang van de stad. Er worden besluiten genomen en uitgevoerd. In dit geval betreft het een publiek besluit met een uitgebreid participatieproces.” Dat besluit gaat over een nieuw pand dat de gemeente voor Inn Between zoekt

Inn Between
Nieuwegein zoekt momenteel een nieuw pand voor InnBetween, omdat het oude pand in de binnenstad van Nieuwegein is gesloopt voor woningbouw. Nieuwegein heeft het voormalige schoolgebouw aan de Vredebestlaan 23 op het oog. De gemeenteraad heeft half december een motie aangenomen waarin wordt gevraagd om omwonenden nauw te betrekken bij de vervolgplannen.

Wethouder Marieke Schouten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk