Wethouder Marieke Schouten ‘treedt op’ tijdens COC Songfestival

Op zaterdagavond 28 november aanstaande presenteren COC Midden-Nederlanden het Landelijk Team COC Songfestival een verrassende online show met de titel ‘COC Songfestival: Sound Of Our Harmony’. Eerder dit jaar werd besloten de reguliere editie van het festival te verplaatsen naar 2021 als gevolg van de Coronacrisis. Deze vervangende online show is gratis te bekijken vanaf 20.00 uur en bevat bijdragen van onder andere operazangeres Francis van Broekhuizen, muzikaal talent Jordan Roy en Social Media fenomeen Orgel Joke.

De voorbereidingen voor de 26ste editie van het COC Songfestival, de jaarlijkse ‘regenboogliedjes’ wedstrijd van COC Nederland, waren al in volle gang toen de Coronacrisis ook in Nederland in alle hevigheid losbarstte. De finale had eigenlijk plaats moeten vinden in Theater De Kom in Nieuwegein. Begin juni werd besloten de reguliere editie dit jaar niet te organiseren en werd gestart met de productie van een vervangende online show.

De online show ‘COC Songfestival: Sound Of Our Harmony’ belooft een muzikale ‘feel good’ show te worden. Niet vanuit Theater De Kom, maar vanuit verrassende ‘Coronaproof’ thuissituaties.

“Het is voor ons allemaal een heel vreemd jaar. Ook voor COC Midden-Nederland, onze vrijwilligers, leden en alle activiteiten. Met volle overtuiging gaan we het COC Songfestival in 2021 alsnog organiseren, maar dit jaar is een vervangende online show het meest passend”, aldus Laura van Nieuwenhuijze, voorzitter COC Midden-Nederland.

“De definitieve invulling van de show blijft vanwege de maatregelen tot het allerlaatste moment spannend, maar het gaat echt iets heel moois worden. Het is echt geweldig dat zovelen een bijdrage willen leveren. Ik verwacht dat we de kijkers gaan verrassen en ik hoop ook dat veel mensen gaan kijken”, aldus Simon Timmerman namens het Landelijk Team COC Songfestival.

Tijdens de online show zal een paar keer live worden geschakeld en zal onder andere worden gesproken met Marieke Schouten, wethouder van Gemeente Nieuwegein.

Het COC Songfestival zet zich vanuit een creatief perspectief in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland door een breed podium te bieden aan tekstschrijvers, componisten en uitvoerenden. Nieuwegein stond laatst wereldwijd in het nieuws door de vriendenband te schrappen met de Poolse stad Pulawy, dit na het uitroepen van de LHBTI vrije zones in dat land.

Wethouder Marieke Schouten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren