Wethouder Jan Kuiper als quizmaster bij ‘Lets do it Kids’ bij de Veldrakker

Woensdagmorgen 10 oktober kwam ‘Let’s do it Kids’ naar Nieuwegein, het educatieprogramma over de invloeden van zwerfafval en afval als grondstof. Wethouder Jan Kuiper opende de dag op basisschool De Veldrakker met een ‘Ren je Rot’ quiz op het schoolplein aan de Heemraadsweide in Batau Noord.

Wethouder Jan Kuiper was even de quizmaster en de kinderen van de groepen 4 t/m 8 moedigden twee teams van vijf leerlingen aan uit de groepen 7 en 8 aan die de strijd met elkaar aangingen voor de eeuwige roem. Onze videograaf Bart van Rooijen was er bij aanwezig.

Voor de hele school waren er verschillende onderdelen, verdeeld in lessen, maar ook met een kindertheater, die de kinderen informeren onder andere over het gevolg van zwerfafval in de natuur en de voordelen van afval scheiden.

Ed Booms, directeur van de Veldrakker: ‘We besteden jaarlijks aandacht aan deze dag en dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de plastic soep. Medewerkers van ‘Let’s do it Kids’ kwamen de hele dag op school om voorstellingen te geven aan de onderbouw en workshop aan de midden- en bovenbouw. Kinderen van de midden- en bovenbouwgroepen gingen ook in de wijk ‘knijperen’ om zwerfafval op te ruim. Een leuke en informatieve dag voor de leerlingen die de bewustwording moet stimuleren als het gaat om afval.’

De wethouder in actie

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren