Werkzaamheden Ovatonde van 7 augustus tot en met 17 september

Van maandag 7 augustus tot en met zondag 17 september wordt door gemeente Nieuwegein een Ovatonde aangelegd aan de Batauweg in Nieuwegein. De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden zijn wegen tijdelijk niet toegankelijk voor verkeer en rijdt U-OV een omleiding met lijnen 48, 72, 77 en 474.

Fase 1: van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 18 augustus
Afsluiting tussen Galecopperlaan en De Batauweg. Lijnen 48 richting Maarssen, lijn 72 richting Amersfoort, lijn 77 richting Bilthoven:

U-OV rijdt de normale route tot aan de halte Middenweide. Daarna rijdt de bus verder naar de A.C. Verhoefweg en de Galecopperlaan. Vanaf de tijdelijke halte De Kempenaerpark rijdt de bus volgens de oorspronkelijke route.

Vervallen halte: Rembrandthage
Vervangende halte: De Kempernaerpark

Fase 2: van maandag 21 augustus tot en met zondag 17 september
Afsluiting Batauweg tussen Middenweide en Galecopperlaan.
Lijnen 48 richting Maarssen, lijn 72 richting Amersfoort, lijn 77 richting Bilthoven:

De bus rijdt de normale route tot aan de halte De Baten. Daarna rijdt hij richting Batenburg, de A.C. Verhoefweg en de Bateauweg waar hij rechtaf gaat naar de Galecopperlaan. De bus rijdt vervolgens de oorspronkelijke route.

Voor reizigers die gebruik maken van lijn 77 zet U-OV pendelbus 777 in. Deze bedient de haltes Antilopeweide, Landsmanweide en Middenweide. De pendelbus rijdt verder naar tramhalte Zuilenstein waar passagiers gebruik kunnen maken van de tram richting Utrecht C.S. of Stadscentrum Nieuwegein.

Vervallen halte(s): Antilopeweide, Landmansweide en Middenweide
Vervangende halte(s): Noodhalte in de Batauweg ter hoogte van de Gallecopperlaan en De Baten.

Fase 3: van maandag 18 september tot en met vrijdag 13 oktober
Afsluiting Batauweg en A.C. Verhoefweg. Heeft geen invloed op het busverkeer

Zo komt de Ovatonder er uit te zien

5 thoughts on “Werkzaamheden Ovatonde van 7 augustus tot en met 17 september

 1. Winnie

  Gemeente zelf noemt het een ovonde, Wie g
  Heeft ovatonde bedacht?

  1. Martin Reijmerink

   Ovatonde is de officiele naam voor een ovale rotonde.

 2. Frans

  Maakt de ovatonde, ovatonder of hoe het ook genoemd wordt, deel uit van de oefen-fietsroute zoals gebruikelijk bij verkeersexamen basisscholen?
  Mag de fietser op alle toegaande fietspaden van de ovatonde in beide richtingen rijden? Dit gaf in het verleden nogal eens problemen en probleempjes. Zie op de tekening dat de fietspaden wel en niet verdeeld zijn in twee rijstroken. Bijbehorende verkeersborden zie ik echter niet.

  1. Frans Elbers

   Volgende week begint men met asfalteren
   Heb iedere dag gekeken en genieten van het werk wat werd bezet. Heel mooi is het geworden.
   Mak me echter toch wel een beetje zorgen over het fietsverkeer op de ovatonde. Ik hoop dat mijn zorgen ongegrond zijn. Ben bang dat, vooral rond schooltijden, er problemen optreden omdat er in twee rijrichtingen gereden gaat worden.
   Komt de asfaltverlichting, kunstwerk. Terug bij de bushalte Batauwweg?

 3. Jos van Rossum

  Gemeente ambtenaren ( Dhr. A v Vliet? ) moeten of een cursus straatnamen volgen of gewoon de straten legenda raadplegen. Onder de Ovatonder! staat onder het gemeente logo “Bateauweg” Dit moet natuurlijk Batauweg zijn. Bij de afsluiting v/d Structuurbaan werd op de borden v/d omleidings routes De Malapertweg op drie verschillend manieren geschreven!!
  M.vr.Gr. Jos v R.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren