Werkzaamheden bushaltes Galecopperdijk

Vanaf donderdag 13 juni wordt gestart met het aanpassen van de bushaltes Galecopperdijk aan de Galecopperlaan. De haltehavens worden opgeheven en de bus gaat vanaf dan halteren op de rijbaan.

Aanleiding
In 2021 is het Mobiliteitsprogramma Nieuwegein 2021 – 2030 door de gemeenteraad vastgesteld. Eén van de maatregelen die hierin opgenomen zijn is het halteren van de bus op de rijbaan. Hierdoor kan de bus sneller doorrijden na het halteren. Bovendien kan de bus dichter bij de halte komen wat het in- en uitstappen makkelijker maakt.

Werkzaamheden
Vandaag, donderdag 13 juni 2024 is de aannemer gestart met de werkzaamheden aan de bushaltes. De verwachting is dat deze 4 weken duren. Op woensdag 10 juli 2024 zijn de werkzaamheden afgerond.

Afsluiting en omleidingsroute
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de Galecopperlaan tussen de rotonde Herman Heijermanshove en de rotonde Simon Vestdijkhove afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld via de Batauweg en de AC Verhoefweg. De Galecopperdijk-noord is bereikbaar via de Rotonde Galecopperzoom en de Galecopperwetering.

Halte Herman Heijermanshove
In tegenstelling tot eerdere berichten wordt de bushalte Herman Heijermanshove niet verplaatst naar de rijbaan. Bij nader inzien is deze locatie daar niet geschikt voor. Er wordt nog gekeken of de noordelijke halte iets kan worden aangepast, zodat de bus een betere doorstroming heeft. Maar daar is nu nog niets over te vermelden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk