Werkzaamheden aan de Zuidstedeweg

De Zuidstedeweg in de binnenstad van Nieuwegein zal de komende tijd vergroent worden. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden van maandag 24 juni t/m vrijdag 20 september. De gemeente Nieuwegein maakt hierdoor de weg klaar voor de toekomst.

De gemeente Nieuwegein: ‘We vernieuwen en vergroenen City. Dit betekent dat we de stad en ook de wegen hierop aanpassen. Overal waar het kan voegen we extra groen toe, zo ook bij de Zuidstedeweg. Hier zijn in de middenberm de afgelopen maanden bomen teruggeplaatst. En de rijstrook die voor de bouw van het Stationsgebied is afgezet, wordt als de bouw klaar is veranderd in groen.’

CommonGround
Naast de aanpassing van de Zuidstedeweg zal ook worden begonnen aan de voorbereiding voor de bouw van CommonGround, de plek waar eerder het rode gebouw De Pionier stond. Hierdoor kan het bouwverkeer het bouwterrein goed bereiken en verlaten. Hierbij is het belangrijk dat het normale verkeer goed door kan blijven rijden. Daarom wordt de afslag van de Zuidstedeweg naar de A.C. Verhoefweg aangepast.

De werkzaamheden worden overdag op werkdagen uitgevoerd, binnen de afzettingen op de weg. De Zuidstedeweg blijft altijd bereikbaar, buiten de spits soms wel met 1 rijstrook minder.

In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 juli zal de aannemer doorwerken. Dan zal de nieuwe afslag naar de A.C. Verhoefweg worden geasfalteerd. Hiervoor wordt een omleiding aangegeven tussen 19.00 uur en 06.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk