Katern

Wereldtitels voor jiu-jitsuka’s uit Nieuwegein

Afgelopen weekend vonden de Wereldkampioenschappen jiu-jitsu plaats in Abu Dhabi UAE. Vanuit Nieuwegein waren maar liefst 5 dames door de JBN (Judo Bond Nederland) waar het jiu-jitsu onder valt geselecteerd.

Duo
Het onderdeel duo is een demonstratie waarbij een gevecht gesimuleerd wordt wat wordt beoordeeld door een jury. Het duo met de hoogste cijfers wint en gaat door naar de volgende ronde.

De Wereldtitel op dit onderdeel voor dames onder de 18 jaar werd gegrepen door Bridget Zoetemeyer en Romée Roussey. Ze hebben achtereenvolgens gewonnen van Viétnam, Griekenland, Roemenië om vervolgens in de finale Thailand te verslaan.

Fighting
Dit onderdeel is eigenlijk een één tegen één gevecht een soort combinatie van karate en judo. Hierin Heeft wederom Romée een gouden medaille verovert bij de dames onder de 18 jaar -57 kg. Dit werd dus de tweede gouden medaille voor het topsport jiu-jitsu team van vereniging Bsp Holland DeMix uit Nieuwegein.

Romée wist in het fighting te winnen van Ilef Dghim die uitkwam onder de vlag van de internationale jiu-jitsu federatie JJIF, vervolgens werd gewonnen van Beatrice Poggi uit Italië, eveneens winst op Clara Iona Margarit uit Roemenië om vervolgens de finale te winnen Alexia-Maria Teodorescu eveneens uit Roemenië.

Zilver werd nog behaald door Charella Westra die met dit WK een punt zet achter haar topsport carrière. Charella had de eerste ronde nog een bye (vrijloting). In de tweede ronde werd gewonnen van Elizaveta Basakova uit Rusland. De halve finale werd ook gewonnen, en wel van Bianca Feichtlbauer uit Oostenrijk. Helaas moest Charella in de finale het onderspit delven tegen de sterke Allarina Padarina uit Rusland.

Het duo dames -21 jaar, Isa Roussey en Milou van Rijn, kwamen helaas niet op het podium omdat in de kleine finale verloren werd van Thailand om het brons.

Ook kwam Milou niet op het podium in het onderdeel fighting. Milou wist de eerste ronde nog te winnen van Griekenland maar vervolgens ging het mis tegen Polen en in de herkansing werd verloren van landgenote Anne van der Brugge.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren