Katern

Jiu-jitsuka’s Nieuwegein naar het WK in Abu Dhabi

Maar liefst vijf jiu-jitsuka’s van de sportclub DeMix BSP Holland uit Nieuwegein zijn door de Judo bond Nederland (JBN) opgeroepen om Nederland te vertegenwoordigen tijden de Wereldkampioenschappen Jiu-Jitsu in Abu Dhabi. Het WK vindt plaats van zaterdag 16 tot zondag 24 november 2019.

Het Jiu-Jitsu kent twee wedstrijdvormen: het Duo (schijngevecht met vaste partner waarbij aanvallen en verdedigingen beoordeeld worden door een jury) en Fighting (een soort combinatie van judo en karate 1 tegen 1 gevecht)

Duo
In het Duo zijn geselecteerd Bridget Zoetemeyer met haar partner Romée Roussey bij de duo dames tot 18 jaar. Eveneens bij het Duo zijn geselecteerd Isa Roussey met haar partner Milou van Rijn bij de duo dames tot 21 jaar.

Fighting
Bij het Fighting is geselecteerd wederom Romée Roussey tot 18 jaar -57 kg. Ook Milou van Rijn komt twee maal in actie zij doet ook mee met Fighting en wel bij de volwassenen -63 kg. Natuurlijk komt ook Charella Westra weer in actie. Voor de huidige nummer 1 op de wereldranglijst wordt het haar laatste toernooi bij natuurlijk de volwassen dames +70 kg.

Charella Westra

Hard getraind
Natuurljik hebben de dames de laatste weken keihard getraind. Soms zelfs twee keer per dag. En dat terwijl Jiu-Jitsu geen professionele sport is. Veel van de onkosten moeten de atleten zelf opbrengen  zoals training, stages en wedstrijden in het buitenland. Gelukkig was er onlangs bij De Mix een sponsoractie waarbij maar liefst 1.250,- euro is opgehaald om de atleten te ondersteunen.

Kans
Er is zeker kans op ere metaal volgens trainer Barry van Bommel zowel bij de Duo’s als bij de Fighting categoriën. ‘Hier zijn er volop kansen’ aldus van Bommel. ‘Natuurlijk moet het op de wedstrijddag mee zitten. Ook de loting kan heel belangrijk zijn.’

Het team dat afreist naar Abu Dhabi

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren